Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Wimbledon - Szerva itt, szerelem ott

Wimbledon

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. szeptember 24.
Magyarországi DVD premier: 2005. június 23.

Peter Colt (Paul Bettany) számára mostanában nem igazán pálya sem a tenisz, sem a magánélet. A világranglista “alján” kullog (157. hely), pedig állt már ő a 11. helyen is. Most csupán a tisztes helytállás reményével vág neki a patinás wimbledoni Grand Slam tornának, melyet egyben utolsó versenyének szán tervezett visszavonulása előtt.

Az ifjú amerikai teniszcsillag, Lizzie Bradbury (Kirsten Dunst) éppen Peter ellentéte: céltudatos, elszánt, mindenre kész a győzelemért, hogy végül elnyerje a világ legjobb női teniszezője címet a Grand Slam bajnokságon. Most először lép pályára Wimbledonban, és rögtön meg is akad rajta Peter szeme. Az új szerelem és a váratlan szerencse lázában égve Peter megtáltosodik, felverekszi magát az élmezőnybe, sőt, esélye adódik arra is, hogy valóra váltsa élete álmát, és megnyerje a férfi egyest… ha a szerencséje kitart addig. De vajon mennyire lesz ez a szerelmi játszma sima meccs, vagyis “love game”, és vajon hősünk a végén megtalálja-e két szerva között szíve hölgyét?

A Kirsten Dunst által alakított ifjú csillag apját Sam Neill (Jurassic Park 3.), míg Peter menedzserét Jon Favreau (Daredevil, Minden végzet nehéz) alakítja, a főszereplő édesapját pedig Bernard Hill játssza.

A Sztárom a párom nyomdokain haladó romantikus vígjáték mögött az Egy fiúról, a Johnny English és az Igazából szerelem c. sikerfilmek producerei állnak, a rendező pedig az a Richard Loncraine, aki 9 évvel ezelőtt az emlékezetes modern III. Richárd-adaptációt is rendezte (Ian MacKellen főszereplésével). Az operatőr Darius Khondji (Hetedik, Alien 4, Pánikszoba, Csak az a szex), a film zenéjét pedig Ed Shearmur (Charlie angyalai 1-2., Johnny English) szerezte. A díszlettervező Brian Morris, aki legutóbb A Karib-tenger kalózaival aratott nagy sikert.

A film csak videón és DVD-n jelent meg!

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Richard Loncraine

Forgatókönyv:
Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin

Operatőr:
Darius Khondji

Vágó:
Humphrey Dixon

Zene:
Ed Shearmur

Szereplők:
Paul Bettany, Kirsten Dunst, Sam Neill, Jon Favreau, Bernard Hill, Austin Nichols, John McEnroe, Eleanor Bron, Nikolaj Coster-Waldau

Műfaj:
romantikus, vígjáték, sport

Játékidő:
98 perc

Ország:
Nagy-Britannia, USA

Gyártó:
Working Title Films

Hazai moziforgalmazó:
Universal Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. június 3.

"Nem kapkodjuk sem a fejünket, sem a szívünket, sem az eszünket. Lagymatag játék folyik Wimbledonban. Mintha csupa szabadkártyás futkorászna a kopott füvön. Vagy csak én vagyok máshoz szokva? Mindörökké Roland Garros!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek