Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Wilbur öngyilkos akar lenni

Wilbur Wants To Kill Himself

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. augusztus 7.
Magyarországi premier: 2004. június 10.

A harmincas éveikben járó testvérpár, Harbour (Adrian Rawlins) és Wilbur (Jamie Sives) anya nélkül nőnek fel. A jószívű Harbour úgy érzi, felelősséggel tartozik öccse, a labilis idegzetű Wilbur iránt. Miután édesapjuk hirtelen meghal, a fivérek között még szorosabb, szeretetteljes kapcsolat alakul ki. A fiúk összefognak és elhatározzák, hogy közösen vezetik egyetlen örökségüket: apjuk antikváriumát.

Hamarosan azonban Wilbur öngyilkosságot kísérel meg, amelyet túlél ugyan, de hosszabb terápiára kórházba utalják. Kezelőorvosai úgy gondolják, hogy Wilbur számára egy szerelmi kapcsolat jelentené az igazi gyógyírt, s bár a fiút időről időre megkörnyékezik a nők, ő senkit sem képes közel engedni magához. Harbour eközben kénytelen egyedül vezetni a könyvkereskedést. Egy nap betoppan hozzá a kórházban takarítónőként dolgozó Alice (Shirley Henderson), aki a betegek által hátrahagyott könyveket szeretné eladni. Harbour beleszeret a gyermekét egyedül nevelő, csendes, fiatal nőbe. Az új kapcsolat szinte észrevétlenül megváltoztatja a fivérek életét.

Rendezte:
Lone Scherfig

Forgatókönyv:
Lone Scherfig és Anders Thomas Jensen

Operatőr:
Jorgen Johansson

Vágó:
Gerd Tjur

Zene:
Joachim Holbek

Szereplők:
Jamie Sives, Adrian Rawlins, Shirley Henderson, Lisa McKinlay, Mads Mikkelsen, Julia Davis, Susan Vidler, Robert McIntosh, Lorraine McIntosh

Műfaj:
dráma

Játékidő:
105 perc

Ország:
dán-svéd-brit-francia

Gyártó:
Zentropa Entertainments, Scottish Screen, TV2 Danmark

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek