Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Warrior - A végső menet

Warrior

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2011. szeptember 9.
Magyarországi premier: 2012. március 1.

A volt tengerészgyalogos Tommy (Tom Hardy) tragikus múltjától kísértve tér vissza szülővárosába, Pittsburgh-be. Találkozik az alkoholbetegségből kigyógyult apjával, Paddy-vel (Nick Nolte), aki egykori bokszedzőként még egyszer összeszedi minden tudását, hogy segítsen felkészíteni fiát arra az MMA full kontakt ökölvívó tornára, amely óriási pénzjutalmat ígér a győztesnek.

Miközben Tommy ígéretesen és nem kevésbé erőszakosan halad a csúcsot jelentő bajnoki cím és pénzjutalom felé, testvére, Brendan (Joel Edgerton), a volt MMA harcos képtelen kijönni tanári fizetéséből, ezért visszatér a ringbe, hogy valahogyan el tudja tartani a családját. Bár hosszú évek teltek el a múltbéli sérelmek óta, azok még mindig elevenen élnek Brendan-ben, aki azóta sem tartja a kapcsolatot apjával és a testvérével.

Brendan szinte teljesen esélytelenül indul a tornán, ám mégis egyre és egyre előrébb jut a versenyben, így elkerülhetetlen a perc, amikor szembe kell néznie Tommy-val. A két testvér így végre egyszer s mindenkorra döntésre akarja vinni az évek alatt egymás iránt felgyülemlett indulatot, hogy egy mindent eldöntő végső csatát vívjanak életre-halálra.

Gavin O’Connor (A zsaruk becsülete) filmjének mellékszerepéért Nick Nolte-t a 2012-es Oscar Díjátadáson a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölték.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Gavin O'Connor

Forgatókönyv:
Gavin O'Connor, Anthony Tambakis és Cliff Dorfman

Operatőr:
Masanobu Takayanagi

Vágó:
Sean Albertson, Matt Chesse, John Gilroy, Aaron Marshall

Zene:
Mark Isham

Szereplők:
Joel Edgerton, Tom Hardy, Nick Nolte, Jennifer Morrison, Frank Grillo, Kevin Dunn, Maximiliano Hernández, Bryan Callen, Sam Sheridan, Fernando Chien, Jake McLaughlin

Műfaj:
dráma

Játékidő:
140 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Lionsgate, Mimran Schur Pictures, Solaris, Filmtribe

Hazai moziforgalmazó:
PARLUX Entertainment

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek