Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Wall-E

Wall-E

85% / 2 szerkesztő
86% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2008. június 27.
Magyarországi premier: 2008. július 24.

Mi történne, ha az emberiségnek el kéne hagynia a Földet, de valaki elfelejtené kikapcsolni az utolsó robotot?

Több száz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt-takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom- és hulladékkezelő - E sorozat) a kacatok gyűjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresőrobotot.

Ő jön rá, hogy WALL-E teljesen véletlenül rátalált a bolygó jövőjének és túlélésének kulcsára, és szinte azonnal vissza is repül az űrbe, hogy jelentse ezt a fontos felfedezést az emberiségnek, akik arra várnak, hogy mikor jön el az idő, amikor már biztonságban térhetnek vissza anyabolygójukra. Közben magányos kis robotunk türelmetlenné válik, és EVA (Extraterresztriális VegetációAnalizáló) nyomába ered a végtelen világűrön át, hogy minden idők leglátványosabb, legizgalmasabb és legviccesebb kalandjait élje át, ami valaha nagyvászonra került.

Ha csatlakozunk WALL-E csodálatos utazásához, akkor a jövő soha nem látott vízióival találkozhatunk, és olyan fantasztikus figurákkal ismerkedhetünk meg, mint egy házicsótány, vagy egy csapat KREPA azaz a Kiselejtezett, Rendellenesen működő, Program- vagy Automatikahibás robotok.

Az Oscar-díjas író/rendező, Andrew Stanton (Némó nyomában) a Pixar Animation Studios (L’ecsó, Verdák, A Hihetetlen család) találékony mesélőivel és technikai géniuszaival karöltve elviszi a mozilátogatókat egy nem is olyan messzi galaxisba, hogy részesei legyenek egy WALL-E nevű elszánt kis robot computer-animált és kozmikusan komikus kalandjainak.

Rendezte:
Andrew Stanton

Forgatókönyv:
Andrew Stanton

Zene:
Thomas Newman

Eredeti hangok:
eredeti hangok: Ben Burtt, Fred Willard, Jeff Garlin, Kathy Najimy, Sigourney Weaver

Műfaj:
animációs, családi, sci-fi

Játékidő:
103 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Pixar Animation Studios / Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek