Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Vörös sárkány

Red Dragon

90% / 1 szerkesztő
73% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2002. november 4.
Magyarországi premier: 2002. október 31.

Will Graham (Edward Norton), a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lectert (Anthony Hopkins), a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben.

Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos (Ralph Fiennes) elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns - és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecterrel…

A VÖRÖS SÁRKÁNY Thomas Harris 1981-es regényéből készült, mely a világhíres Lecter-trilógia (A vörös sárkány, A bárányok hallgatnak, Hannibal) első darabja. A regényt A bárányok hallgatnak forgatókönyvéért Oscar-díjjal jutalmazott Ted Tally adaptálta, a rendező Brett Ratner (Csúcsformában 2).

Lecter szerepét ismét az Oscar-díjas Anthony Hopkins játssza, a további szerepekben olyan kitűnő színészeket láthatunk, mint Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson és Philip Seymour Hoffman.

Rendezte:
Brett Ratner

Forgatókönyv:
Ted Tally

Operatőr:
Dante Spinotti

Vágó:
Mark Helfrich

Zene:
Danny Elfman

Szereplők:
Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Emily Watson, Harvey Keitel, Mary-Louise Parker, Philip Seymour Hoffman, Anthony Heald

Műfaj:
thriller

Játékidő:
124 perc

Gyártó:
Universal

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2003. december 26.

"Már alig vártam, hogy újra szembenézhessek Anthony Hopkins vérfagyasztó tekintetével - nem számoltam viszont a Ralph Fiennes szeméből sugárzó Gonosszal."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek