Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Vitathatatlan

Undisputed

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. augusztus 23.
Magyarországi premier: 2003. július 31.
Magyarországi DVD premier: 2003. október 15.

A nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot, George “Iceman” Chambers-t (Ving Rhames) nemi erőszak vádjával börtönbe zárják. “Iceman” tombol, hisz profi ökölvívói karrierje csúcsán megakadályozzák abban, hogy kiélvezze és megvédje az őt vitathatatlanul megillető bajnoki státust.

Ugyanabban a fegyházban, ahová Iceman kerül, tölti életfogytiglani börtönbüntetését, féltékenységből elkövetett bűntettéért Monroe Hutchen (Wesley Snipes), aki 10 éve a börtön koronázatlan bajnoka.

A Sweetwater börtön életfogytig lakója Emmanuel “Mendy” Ripstein (Peter Falk) is, akit még mindig jó kapcsolatok fűznek a kormányzathoz, a maffiához és a börtönigazgatósághoz is.  A két “bajnok” között a börtönben óriási feszültség vibrál. “Mendy” felismeri az ellentétek adta “üzleti lehetőséget” s így megszervez egy mérkőzést, egy utolsó nagy küzdelmet ennek a rácsok mögött rejtőző világnak a biztonságos körülményei között.

A két bokszolónak londoni szabályok szerint kell mérkőznie, ami könnyebb bokszkesztyűk használatát jelenti és azt, hogy a küzdelem a másik végső legyőzéséig tart.  Maga a ring, biztonsági okokból, egy szögesdróttal koronázott óriási vasketrecben foglal helyet. A ring négy oldalán a lelátók zsúfolásig megtelnek a rabokkal, akik jól tudják, hogy ők lesznek az egyedüli tanúi ennek - az ökölvívás történetében különleges - eseménynek.

Vitathatatlan: ez a két harcos, ezek a viadalra kész ökölvívók életük legkeményebb küzdelmét kezdik meg: életre-halálra!

Rendezte:
Walter Hill

Forgatókönyv:
David Giler és Walter Hill

Operatőr:
Lloyd Ahern

Vágó:
Freeman A. Davies és Phil Norden

Zene:
Stanley Clarke

Szereplők:
Wesley Snipes, Ving Rhames, Peter Falk, Fisher Stevens, Michael Rooker, Wes Studi

Műfaj:
dráma, akció

Játékidő:
94 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Miramax Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek