Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Vissza a jövőbe

Back to the Future

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 1985. július 3.
Magyarországi premier: 1987. október 15.
Magyarországi DVD premier: 2004. november 17.

Marty McFly (Michael J. Fox) átlagos kamasznak látszik, de van egy őrült barátja, Doki (Christopher Lloyd), aki megépítette a plutónium meghajtású időgépet. Dokit váratlanul halálos támadás éri, s Marty is csak az új találmánnyal nyer egérutat.

Arra azonban ő sem számít, hogy 1955-be utazik vissza, épp abba az időszakba, amikor szülei is a padot koptatják. A bajt csak fokozza, hogy majdani anyja Marty megérkezése óta ügyet sem vet majdani apjára, amely beláthatatlan következményekkel járhat a jövőben. Ha életben akar maradni, el kell érnie, hogy szülei egymásba szeressenek és el kell távolítania az anyját molesztáló Biff-et.

Robert Zemeckis kaland sci-fi-je megközelítőleg 19 millió dollárból készült, hogy aztán a mozipénztáraknál csak Amerikában 200 milliót termeljen. 3 Oscar-díj jelöléséből (legjobb film, legjobb forgatókönyv) egyet Arany-szobrocskára is váltott (legjobb hangeffektusok), a Golden Globe- és a BAFTA díjátadáson pedig tarolta a mezőnyt. A film 1989-ben és 1990-ben két folytatással trilógiává bővült.

Rendezte:
Robert Zemeckis

Forgatókönyv:
Robert Zemeckis és Bob Gale

Operatőr:
Dean Cundey

Vágó:
Harry Keramidas, Arthur Schmidt

Zene:
Alan Silvestri, Chris Hayes

Szereplők:
Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson, Wendie Jo Sperber, Marc McClure, Billy Zane

Műfaj:
sci-fi, kaland

Játékidő:
111 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures, Amblin Entertainment

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek