Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Világok harca

War of the Worlds

Nem láttuk.
67% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2005. június 29.
Magyarországi premier: 2005. június 29.
Magyarországi DVD premier: 2005. november 15.

Ray Ferrier (Tom Cruise) egy átlagos dokkmunkás az átlagosnál tökéletlenebb apa, aminek ő maga is tudatában van. Azt azonban nem sejti, mekkora katasztrófa közeleg. Nem sokkal azután, hogy Ray exneje (Miranda Otto) és új férje áthozzák kamaszfiát, Robbie-t (Justin Chatwin) és kislányát (Dakota Fanning) egy ritka “apukás hétvégére”, hatalmas erejű villám csap le az égből a ház közelében.

A következő percekben Ray olyan rendkívüli eseményeknek lesz szemtanúja, amelyek mindörökre megváltoztatják az életét. Egy hatalmas, háromlábú harci gép emelkedik ki a föld alól, és nekilát, hogy mindent módszeresen elhamvasszon maga körül. Egy unalmas hétvégi nap így változik az emberiség történelmének fordulópontjává - megkezdődött a földön kívüliek könyörtelen támadása.

Ray menekülni kezd gyermekeivel a Tripodok hadserege elől, csakúgy, mint sok ezer más amerikai. Úgy tűnik, helyzetük reménytelen, mert nincsen számukra menekvés - hacsak Ray legyőzhetetlen akarata nem jelenthet kiutat a katasztrófából….

Érdekesség, hogy H.G. Wells, korának egyik kiemelkedő írója 1898-ban (!) álmodta meg inváziós történetét, melyet 1938-ban Orson Welles (Aranypolgár) és a Mercury Színház társulata rádiójátékban adott elő. A “darab” annyira jól sikerült, hogy hallgatók ezrei közt szabályos pánik tört ki, mert azt hitték a rádióaállomás egyenes adásban közvetíti egy valódi galaktikus támadás hangjait.

Rendezte:
Steven Spielberg

Forgatókönyv:
H.G. Wells regénye alapján David Koepp, Josh Friedman

Operatőr:
Janusz Kaminski

Vágó:
Michael Kahn

Zene:
John Williams

Szereplők:
Tom Cruise, Tim Robbins, Dakota Fanning, Justin Chatwin, Miranda Otto

Műfaj:
akció, sci-fi

Játékidő:
116 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount, Dreamworks

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2005. június 30.

"A Világok harca vizuálisan lenyűgöző mozi, amely a szórakoztatás oltárán abszolút ász az idei nyári szezonban, mégsem lesz maradandó, mivel kevés benne a spiritusz, az újítás, a korszakalkotó megoldás."
bővebben

További kritikáink

2005. július 1.Hubay József kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek