Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Viharzóna

The Perfect Storm

90% / 1 szerkesztő
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2000. június 26.
Magyarországi premier: 2000. augusztus 31.
Magyarországi DVD premier: 2001. február 22.

A film megtörtént esetet dolgoz fel. 1991-ben járunk Amerikában, egy Gloucester nevű kis kikötővárosban. A helyiek nagy szenvedélye és egyben megélhetési forrása a halászat. Az Andrea Gail nevű halászhajó kapitánya, Billy Tyne (George Clooney) olyan remek legénységet tudhat maga mögött, mint Bobby (Mark Wahlberg), Sullivan (William Fichtner), vagy Murphy (John C. Reilly). Azonban Billy mostanában rossz passzban van, kevés hallal térnek haza a hetekig tartó halászatokról.

Alighogy visszaérkeznek a legutóbbi halászatról, Billy úgy dönt, két nap múlva visszamennek. Persze a legénység nem boldog - Bobbyt barátnője, Christina (Diane Lane) és anyja, Melissa (Karen Allen) is próbálja visszatartani -, de nincs más választásuk, ha pénzhez akarnak jutni. Újra kihajóznak. Billy ezúttal messzebb akar merészkedni az Andrea Gaillel, oda, “ahol a Hal lakik”, a kiszámíthatatlan viharok területére.

Míg Billyék halásznak, óriási vihar van kitörőben. A kisváros másik hajójának kapitánya, Linda (Mary Elizabeth Mastrantonio), akit titkos szálak fűznek Billyhez, meg-próbálja figyelmeztetni az Andrea Gailt. Billy és csapat azonban úgy dönt, nem hagyják veszni a halakat, és farkasszemet néznek az ‘Évszázad Viharával’.

Rendezte:
Wolfgang Petersen

Forgatókönyv:
William D. Wittliff

Operatőr:
John Seale

Vágó:
Richard Francis-Bruce

Zene:
James Horner, John Mellencamp

Szereplők:
George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane, Mary Elizabeth Mastrantonio, Karen Allen, William Fichtner, John C. Reilly, Christopher McDonald, Michael Ironside, Rusty Schwimmer

Műfaj:
dráma, akció

Játékidő:
129 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2000. október 16.

"Talán elirigyelte Wolfgang Petersen a Titanicot James Camerontól, de lényeg az, hogy most már neki is van nagy elsüllyedős mozija."
bővebben

További kritikáink

2003. december 26.Szilvási Krisztián kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek