Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Viasztestek

House Of Wax

Nem láttuk.
65% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. április 26.
Magyarországi premier: 2005. július 21.

Amerika Louisiana nevű államában vagyunk. Az egyik legnagyobb főiskolai focimeccsre tartó autótúra hirtelen rosszra fordul, mikor Carly (Elisha Cuthbert), Paige (Paris Hilton) és barátaik elhatározzák, hogy a meccs előtti éjszakára tábort ütnek a szabad ég alatt. A fiatalok esti mókájának egy ismeretlen és különös teherautós vet véget, aki - úgy tűnik - el akarja üldözni őket az önkényes táborhelyről. Hogy ez még ne legyen elég, Carly-nak minden erejét latba kell vetnie, hogy békét teremtsen barátja, Wade (Jared Padalecki) és forrófejű bátyja, Nick (Chad Michael Murray) között.

Másnap reggel a kis társaság arra ébred, hogy valaki szándékosan tönkretette az autójukat. Kockáztatva, hogy végleg “kátyuba” jutnak, elfogadják egy közeli kisváros invitálását, amely ugyan még a térképeken sem szerepel, de lakott terület tekintetében mérföldekre az egyetlen lehetőségük. Az Ambrose nevű település azonban furcsán csendes és kihalt. Az utcákon kóborolva Carly-ék felfedezik a kisváros nevezetességét, Trudy Viaszházát. Az egyszerre ijesztő és különös épület tele van élethű és morbid viasztestekkel, és nem kell hozzá sok idő, hogy rájöjjenek a sokkoló igazságra, miért is festenek a bábuk annyira élethűnek.

Ahogy a barátok lerántják a leplet a kisváros sötét titkáról, mely szerint a bábuk valaha volt, hozzájuk hasonlóan bajba jutott látogatók viaszba öntött testjei, mindannyian egy elmebeteg gyilkos célpontjává válnak. Egyetlen esélyük marad, megtalálni a kiutat a házból és a városból, vagy ők lesznek a morbid gyűjtemény legfrissebb darabjai…

A Viasztestek egy 1953-as horrorfilm remake-je. A főszerepben a horrorlegenda, Vincent Price volt látható, a rendezői székben pedig a magyar Tóth Endre (1912-2002) ült.

Jaume Serra videoklip- és reklámfilmrendező mozis debütálását 30 millió dollárból forgatta Ausztráliában, ugyanabban a stúdióban, ahol két évvel korábban a Pán Péter is készült.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: gaben és siz

Rendezte:
Jaume Collett-Serra

Forgatókönyv:
Chad Hayes

Operatőr:
Stephen F. Windon

Vágó:
Joel Negron

Zene:
John Ottman

Szereplők:
Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Brian Van Holt, Paris Hilton, Jared Padalecki, Jon Abrahams, Dragicia Debert, Thomas Adamson

Műfaj:
horror, thriller

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek