Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Verdák

Cars

Nem láttuk.
75% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2006. június 9.
Magyarországi premier: 2006. június 15.

Villám McQueen, a becsvágyó ifjú versenyverda (Owen Wilson eredeti hangján) egy szép napon szedi a dísztárcsáit és felkerekedik diadalmas versenygyőzelmek felé. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol örök hírnévre tehetne szert, ha sikerülne legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben…

Egyelőre azonban nem jut messzire, terveihez képest ugyanis kénytelen sokáig időzni egy a Route 66 mentén fekvő poros kisvárosban. Olyan fura karosszériákkal hozza össze itt a sors, mint Sally, a kikapós 2002-es Porsche, Hudson Doki, a titokzatos múltú ’51-es Hudson Hornet és Matuka, a kissé rozsdás, de annál viccesebb vontatóautó.

A városka lakói komótos életükkel és kedvességükkel rádöbbentik McQueent, hogy van jobb élet is az ő túlpörgetett, magas oktánszámon űzött száguldozásán kívül. Hiába, az élet nem a célba érésről, hanem az odáig vezető útról szól…

Játékok, bogarak, szörnyek, halak és szuperhősök után itt a Pixar legújabb kalandja, ezúttal beszélő autók világába helyezve. A stúdió eddig olyan filmekkel örvendeztette meg világszerte az animációs filmek kedvelőit, mint a Toy Story, az Egy bogár élete, a Szörny Rt., a Nemo nyomában és A hihetetlen család. A Verdák rendezője az Oscar-díjas John Lasseter (Toy Story 1-2, Egy bogár élete).

A magyar változatban olyan népszerű színészek és közéleti személyiségek szólaltatják meg a négykerekű szereplőket, mint Jáksó László, Erős Antónia, Ganxsta Zolee, Gesztesi Károly és Reviczky Gábor.

Rendezte:
John Lasseter

Forgatókönyv:
John Lasseter

Zene:
Randy Newman

Eredeti hangok:
(eredeti hangok) Owen Wilson, Paul Newman, Cheech Martin, Bonnie Hunt, John Ratzenberger

Műfaj:
animációs, családi

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek