Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Végszükség

John Q

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. február 15.
Magyarországi premier: 2002. május 30.
Magyarországi DVD premier: 2003. március 25.

Mennyit ér egy szív? John Q. Archibald (Denzel Washington) mindent odaadna azért, hogy fia új szívet kaphasson. Mike-nak sürgős szívátültetésre van szüksége, melynek költségét a férfi nem engedheti meg magának és a társadalombiztosítása sem terjed ki a gyerek kórházi kezelésére. Az orvosok pedig nem kezdhetik el a műtétet, amíg nem fizet.

John Q. világéletében becsületes ember volt. Ám most a fia élete forog kockán, az idő csak múlik és a kétségbeesett apa meghökkentő eszközökhöz folyamodik. Pisztolyt szerez és lezárja az intenzív osztály kijáratát. Túszul ejti az egész kórházi részleget, dolgozókat és ellátásra szoruló betegeket egyaránt, hogy fegyverrel kényszerítse az orvosokat az életmentő műtét elvégzésére.

Hamarosan megérkeznek a rendőrök is, élükön egy tapasztalt közvetítő (Robert Duvall) és egy lobbanékony tiszt (Ray Liotta), akik gyorsan véget akarnak vetni az ügynek. A rendőrség csak megszokott túszszedési esetet lát az ügyben, John Q. azonban a fiáért harcol. Életet akar menteni, akár mások élete árán is.

Rendezte:
Nick Cassavetes

Forgatókönyv:
James Kearns

Operatőr:
Rogier Stoffers

Vágó:
Dede Allen

Zene:
Aaron Zigman

Szereplők:
Denzel Washington, Robert Duvall, James Woods, Anne Heche, Ray Liotta, Eddie Griffin, Kimberly Elise, Shawn Hatosy

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
116 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek