Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Varázslótanonc

The Sorcerers Apprentice

40% / 1 szerkesztő
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2010. július 16.
Magyarországi premier: 2010. augusztus 5.
Magyarországi DVD premier: 2010. december 8.

Napjaink Manhattan-jében a varázslómester Balthazar Blake (Nicholas Cage) megkísérli megvédeni a várost főellenségétől, a gonosz mágus Maxim Horváth-tól (Alfred Molina), aki aljas terveket szövöget. Horváth eltökélt szándéka ugyanis, hogy New York-ot saját gonosz céljainak szolgálatába állítsa, amelynek érdekében felfogad egy illuzionistát, Drake Stone-t (Toby Kebbell), hogy segítsen neki terve végrehajtásában.

Mivel félelmetes erők dolgoznak ellene, Blake úgy érzi, egyedül képtelen lesz teljesíteni védelmező küldetését. Hogy segítségre leljen, kiválaszt egy látszólag teljesen átlagos srácot, Dave Stutler-t (Jay Baruchel), akit a tanoncává avat. Dave kezdetben nagyon szkeptikusan viszonyul a dologhoz, vonakodik résztvenni benne, ám végül Blake-nek sikerül meggyőznie őt, hogy nélküle nincs esély a sikerre.

Blake egy gyorstalpaló mágia-tanfolyamban részesíti Dave-et, amely sokszor veszélyekkel is együtt jár. Ám a történetben a fiúnak akad egy olyan szerelmi mozzanata is, amely további motivációt jelent a számára, hogy Blake mesterrel vállvetve szálljanak szembe Horváth-tal egy klasszikus jó és gonosz alkotta háborúban.

A Disney legújabb, Jon Turteltaub (A nemzet aranya 2. - Titkok könyve) által rendezett kalandjának alapjait Johann Wolfgang von Goethe A bűvészinas című verse ihlette.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Jon Turteltaub

Forgatókönyv:
Matt Lopez, Doug Miro, Carlo Bernard

Operatőr:
Bojan Bazelli

Vágó:
William Goldenberg

Zene:
Trevor Rabin

Szereplők:
Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina, Teresa Palmer, Monica Bellucci, Toby Kebbell, Ethan Peck, Peyton List

Műfaj:
kaland, vígjáték

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Forum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek