Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Vándormadarak

Le Peuple Migrateur

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2002. szeptember 19.

Vannak olyan madarak, amelyek lankadatlanul, éjjel-nappal repülnek. Mások viszont meg-megszakítva útjukat, csak óriási erőfeszítések árán érik el távoli úti céljukat. Mind közül a leghosszabb a sarki csér vándorútja: ő 20.000 kilométer repül, hogy elérje az ”ígéret földjét”. Csillagászati jelek segítenek nekik a tájékozódásban: a Nap és a csillagok állása irányítja őket, szélességi körökön átívelő útjukon.

Érzékelik a Föld mágneses erőterét, úgy lendülnek a kívánt irányba, mint ahogy az iránytű engedelmeskedik ennek a vonzásnak. Amikor több ezer kilométeres utat tesznek meg, veszedelmek közepette, amikor égbenyúló hegycsúcsokon, végtelennek tűnő óceánokon, izzó forróságú sivatagokon kelnek át, amikor az időjárás viszontagságaival küszködnek, mindig egyetlen létfontosságú belső parancsnak, a túl-élés, a fajfenntartás parancsának engedelmeskednek. 

Az ő útjukat követi a film a tájképpel együtt, amely felett szállnak, rögzítve az egyes állo-másokat és azonosíthatóvá téve az országokat, amelyeken áthaladnak. A madarak útját járva át-suhanunk egész bolygónkon a Déli sarktól Amerikáig, Afrikától a Himaláján át Japánig!

Rendezte:
Jacques Perrin

Forgatókönyv:
Jacques Perrin és Stéphane Durand

Operatőr:
Olli Barbé, Philippe Garguil

Vágó:
Marie-Josephe Yoyotte

Zene:
Bruno Coulais

Szereplők:
Jacques Perrin (narrátor)

Műfaj:
dokumentumfilm

Játékidő:
98 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Galatée Films, France 2 Cinéma, France 3 Cinéma, Bac Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek