Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Van Helsing

Van Helsing

Nem láttuk.
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. május 7.
Magyarországi premier: 2004. május 6.

Bram Stoker legendás hőse, a vámpírvadász Abraham Van Helsing (Hugh Jackman) lehetőséget kapott arra, hogy önállón is sikerre vigyen egy szörnyektől hemzsegő mozit. A 19. században játszódó, első egész estés filmjében Kelet-Európába utazik, hogy leszámoljon a vámpírok hercegével, Drakulával (Richard Roxburgh), Frankeinstein összeeszkábált teremtményével (Will Kemp) és a Farkasemberrel (Shuler Hensley). A movies.com nemhiába nevezte viccesen a “Szörnyek ki-kicsodájának” a mozit. A harcban Van Helsing segítőpartnere az elbűvölő Anna (Kate Beckinsale), akit utoljára szintén vámpírok közt láthattunk az Underworld főhőseként.

A rendezői székben látható Stephen Sommers az a Stephen Sommers, akinek a látványos és hangulatos Múmia-trilógiát (Múmia 1., 2. és A Skorpiókirály) köszönhetjük. Ezek a filmek mind szépen termeltek a mozipénztáraknál, ennek is köszönhető, hogy Sommers a szakma (műfaj) élvonalához tartozik. A Van Helsing eredetileg az 1992-es Drakula folytatása lett volna Anthony Hopkins-szal a címszerepben, de végül ez a projekt - mint sok más egyéb Hollywoodban - nem valósulhatott meg. A mostani Van Helsing már egy teljesen átírt változata az eredetinek.

Rendezte:
Stephen Sommers

Forgatókönyv:
Stephen Sommers

Operatőr:
Allen Daviau

Vágó:
Bob Ducsay

Zene:
Alan Silvestri

Szereplők:
Hugh Jackman, Will Kemp, Josie Maran, Elena Anaya, Richard Roxburgh, Kate Beckinsale, David Wenham, Shuler Hensley, Kevin J. O'Connor

Műfaj:
kaland, horror

Játékidő:
132 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Godzi kritikája
2004. június 2.

"Sommers új filmje, ha lehet, még kommerszebb, mint elődjei, de legalább nem akar többnek látszani, mint popcorn borogattató, üdítő kiöntögettető akcióorgia."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek