Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Valami Amerika 2.

82% / 6 szerkesztő
53% / 4 olvasó
Magyarországi premier: 2008. december 18.
Magyarországi DVD premier: 2009. április 3.

A lottónyereményből Tamás végre leforgathatta a Bűnös várost, ami hatalmasat bukott a mozikban. Tamás vigasztalhatatlan. A három fiú egy képeslap alapján Alex nyomára jut, aki épp most jött ki a sittről Amerikában, és újabb álnéven egy East-West című darab jogaira pályázik.

Kiderül, hogy Alexnek muszáj színpadra állítani a darabot, mert Balával, a magyar maffiózóval csak így tudja rendezni piszkos ügyeit. Nagy úr a bosszúvágy, a fiúk abban bíznak, hogy ha megtalálják Alexet és megveszik előle az East-West jogait, végre visszaszerzik a 60 milliójukat, amivel Alex lelépett. Irány Amerika!

Ám természetesen újabb svindli van a dologban, így végül Tamásra vár a feladat, hogy megrendezze a darabot Pesten. Talán így felül tud emelkedni a Bűnös város csúfos bukásán…Egy new yorki lapdance bárból előkerül Timi is és persze főszerepre vágyik…Ákos nemes bosszútól hajtva összeverbuválja a tánckart, Bala, a maffiózó szintén a lányát szeretné látni a főszerepben. András összejön a csinos lánnyal,  Eszter pedig egy bravúros beugrással egy újabb bukástól menti meg a fiúkat…

Rendezte:
Herendi Gábor

Forgatókönyv:
Divinyi Réka, Harmat Gábor, Herendi Gábor

Operatőr:
Márton Balázs

Vágó:
Király István

Szereplők:
Szabó Győző, Pindroch Csaba, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, Tompos Kátya, Csuja Imre, Lucia Brawley

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
110 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Skyfilm

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Ruprech Dániel kritikája
2008. december 21.

"Annak az esetnek a pikantériája, amikor a moziteremben, egy magyar filmvígjáték folytatásának vetítése előtt ülő néző saját érzésével várakozásként találkozik, jelzi: valami sikerülőben van. (...) [Herendi] megtanulta, hogy kell hollywoodi technikák alapján filmet csinálni, hova kell lerakni a kamerát, hogyan kell mozgatni, aztán a képet összevágni, a zenét alákeverni (láthatatlan kamera, folyamatos vágás, s ehhez hasonló kulcsszavak), hogy minden arra mutasson, amerre ő maga szeretné, ez esetben talán a humor felé. Megtanulta emellett azt is, hogy nem elég jól megírni egy dialógust, a poénok nem állnak meg önmagukban."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek