Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Vágta

Seabiscuit

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. július 25.
Magyarországi premier: 2004. január 15.
Magyarországi DVD premier: 2004. augusztus 31.

A XX. század elején járunk. Charles Howard, egy San Franciscó-i kerékpárüzlet tulajdonosa egy nap különös zajra lesz figyelmes. A furcsa robaj forrását keresve megpillant egy gyönyörű, fekete automobilt, melyről azonnal tudja: ebben van a jövő. Pár éven belül Howard a nyugati part legsikeresebb Buick-kereskedője lesz. De az autók, melyek meghozták neki a sikert, elrabolják tőle a boldogságot. Miután fia autóbalesetben meghal, élete válságba kerül: tönkremegy a házassága, az üzlet befuccsol. Howard egyedül marad.

Több száz mérfölddel arrébb él Tom Smith, a gyönyörű, végtelen prérik cowboya. De a prérin megjelennek a szögesdróttal meghúzott határok, a vasúti sínek. Smith egy csapásra egy letűnt világ relikviája lesz. John Pollard egy jómódú ír emigráns család könyvekkel és szeretettel teli házában látja meg a napvilágot. De a sors őt sem kíméli. Mikor a család a tönk szélére jut, Pollard meglovagolja az egyetlen esélyt, ami maradt a számára: nyeregbe száll, és hogy a napi betevőt megkeresse, versenyezni kezd, és amatőr boxolóként ringbe száll. Johnny “Red” Pollard megtanulja, hogy senkiben sem bízhat, csak saját magában.

1932-ben a sosem látott szegénységbe és kiábrándultságba süllyedt ország élére az újonnan megválasztott elnök, Franklin Delano Roosevelt kerül. A munkanélküliség sok helyütt eléri az ötven százalékot, és kétmillió hontalan rója az utakat szerte az Államokban. Néhány évvel később Charles Howard újra megnősül: feleségül veszi a lóversenypályán megismert fiatal szépséget, Marcela Zabalát. A házaspár elhatározza, hogy szerződtet egy trénert, és vásárol egy lovat. A tréner, Tom Smith feladata a ló kiválasztása; a különös férfi választottja, Seabiscuit híres vérvonalból származik, de a szakemberek szerint túl makacs és vakmerő, ezért senki nem jósol neki nagy jövőt a versenypályákon. Smith azonban meglát valamit a mokány, göcsörtös lábú lóban - éppen úgy, ahogy “Red” Pollardban is, akit 1936-ban mint az új zsokét mutatja be Howardéknak.

Az értő és szerető kezekben Seabiscuit hálátlan és kezelhetetlen állatból versenygyőztes telivérré válik. Az a kihívásos verseny azonban, mely Seabiscuit és az addigi bajnok, War Admiral között zajlik, túlnő az egyszerű sportvetélkedésen: két világ összeütközésévé válik…

Rendezte:
Gary Ross

Forgatókönyv:
Gary Ross

Operatőr:
John Schwartzman

Vágó:
William Goldenberg

Zene:
Randy Newman

Szereplők:
Tobey Maguire, Jeff Bridges, Chris Cooper, Elizabeth Banks, William H. Macy, Gary Stevens, Chris McCarron

Műfaj:
dráma

Játékidő:
141 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek