Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Vagabond

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. február (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2003. október 2.

Karesz (Simon Péter) állami gondozottként nõtt fel. A film elején utcagyerekek csapatához tartozik, akik a piros lámpánál megálló kocsik ablakát tisztítják meg borravaló reményében. Emellett sok mindenben benne vannak még, ami rosszaságot a nagyváros kínál, verekszenek, betörnek, isznak, kábítóznak.

Karesz Zsófit (Horváth Kata) követve véletlenül kerül be a táncházba és megragadja annak eredeti hangulata. Összebarátkozik Grácival (Benke Gráci), aki mint fekete vendégmunkás él Budapesten és maga is idegenül mozog a nagyvárosban, csak a táncházban van otthon, ahol a szülõfalujának zenéjét játszhatja. Karesz miközben megpróbálja Zsófi figyelmét felhívni magára, ismerkedik a táncokkal, sőt dobolással is kísérletezik. Karesz tehát ismerkedik Zsófival, a társasággal, a táncokkal és a különbözõ ütõhangszerekkel, amiket a magyar, a délszláv és a cigány muzsikában használnak.

Eközben régi barátai is elõkerülnek és belerángatják egy betörésbe. Késõbb berúgnak és Kareszt részegen elüti egy kocsi. Kórházba kerül, ahol Zsófi meglátogatja. Amikor Karesz felgyógyul, a táncházi társaság már tagjává fogadja, velük is lakik. A dobolásba is egyre jobban belejön, és már úgy tûnik, hogy sikerül elszakadnia alvilági barátaitól, amikor azok lebuknak és Kareszt is letartóztatják.

Szomjas György (Talpuk alatt fütyül a szél, Rosszemberek, Roncsfilm) több évtizedes tapasztalatok és anyaggyűjtés után fogott hozzá, hogy a fővárosban működő táncházak és a még létező táncház-mozgalomról forgasson mozifilmet.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Szomjas György

Forgatókönyv:
Szomjas György

Operatőr:
Grunwalsky Ferenc

Vágó:
Kornis Anna

Zene:
Kiss Ferenc

Szereplők:
Simon Péter, Horváth Kata, Benke Gráci, Kerényi Róbert, Ábrahám Judit, Schell Judit, Csere Ágnes, Badár Sándor, Éless Béla

Műfaj:
dráma

Játékidő:
97 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
RF Produkció

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek