Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Vadászpilóták

Les Chevaliers du ciel

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. október 15. (Saint-Jean-de-Luz Film Fesztivá
Magyarországi premier: 2006. augusztus 31.

A világhírű farnborough-i repülőshow-n egy Mirage 2000-es vadászgép eltűnik a radarról. A katonai parancsnok Marchelli (Benoit Magimel) és Vallois (Clovis Cornillac) pilótákat küldi a gép felkutatására az Északi-tenger fölé. Amikor a pilóták rátalálnak, megtámadják őket, s a parancs a visszavonulásra túl későn érkezik: Vallois életveszélybe kerül…

Marchelli, hogy megmentse társát, lelövi a Mirage-t. Ezzel pedig belekeverednek egy óriás méretű terroristaakcióba, melynek csupán első lépése volt a vadászgép eltulajdonítása. A csúcspontra július 14-én, Párizs egén, a Champs-Élysées felett kerül sor, ahonnan Marchelli és Valois sem hiányozhatnak.

A film a Blueberryt is jegyző Jean-Michel Charlier népszerű képregényén alapul. Már a hatvanas években is készült egy népszerű tévésorozat ezzel a címmel (a nyolcvanas évek végén aztán ismét készült egy széria), de a Vadászpilóták az első egészestés adaptáció.

A Taxi c. sikerfilmet is jegyző Gérard Pirès új rendezése ez a látványos, 20 millió eurós költségvetésű akció-kalandfilm. A Vadászpilóták tavaly novemberben az első helyen debütált a francia bevételi listákon, de végül csak közel 7 millió eurós bevétel lett a végeredmény.

Rendezte:
Gérard Pirés

Forgatókönyv:
Gilles Malencon, Jean-Michel Charlier képregényéből

Operatőr:
Pascal Lebegue

Zene:
Chris Corner

Szereplők:
Benoît Magimel, Clovis Cornillac, Géraldine Pailhas, Philippe Torreton, Rey Reyes

Műfaj:
akció, kaland

Játékidő:
102 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Mandarin Films, Outsider Productions, Canal+, M6 Films

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek