Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Vad galamb

Valiant

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2005. március 20. - Valenciennes-i Filmfesztivál
Amerikai premier: 2005. augusztus 19.
Magyarországi premier: 2005. szeptember 15.
Magyarországi DVD premier: 2005. december 13.

A második világháború alatt az angolok a francia ellenállással és az európai szövetséges csapatokkal a Királyi Postagalamb Szolgálat segítségével kommunikáltak. A szervezet azonban nem akármilyen galambokat foglalkoztatott, a “jelentkezőknek” ugyanis egy hosszú és kemény kiképzésen kellett bizonyítaniuk rátermettségüket és a haza iránti hűségüket.

Valiant-nak (Ewan McGregor eredeti hangján), a komikusan esetlen, kétbalszárnyas galambnak sikerül bejutnia a híres szervezetbe, köszönhetően (túl)buzgó természetének, és elhitetnie, hogy az országnak szüksége van az ő szolgálataira. Még úgy is, hogy mérhetetlen képzetlensége semmilyen hasznos feladat elvégzését nem garantálja. A húzós kiképzés alatt persze több barátra is sikerül szert tennie: például a londoni Trafalgar térről származó utcagalamb, Bugsy, vagy az oxfordi felvágós szárnyas, Lofty személyében.

Végül aztán, derült égből villámcsapásként egy valódi megbízatás landol Valiant-nál, és nem kevésbé feltűnő társainál. Méghozzá nem is akármilyen: a megbízatás sikeressége hatással lehet akár a világháború végső kimenetelére is. A kis csapatnak egy rendkívül fontos üzenetet kell eljuttatnia a franciáktól a szövetséges seregekhez, akik a normandiai partraszállás hadműveleteit készítik elő. Vajon sikerül-e időben kézbesíteni az üzenetet az ellenséges vonalak mögé, és elkerülni legrettegettebb ellenségüket, a Von Talon névre hallgató vérszomlyas sólymot?

A Vad galamb animációs színvonalát a Shrek és a Shrek 2. produceri csapata garantálja, ezúttal a Vanguard Animation nevű cég megvalósításában.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: gaben és siz

Rendezte:
Gary Chapman

Forgatókönyv:
George Webster, George Melrod, Phil Hay, Matt Manfredi

Operatőr:
John Fenner

Vágó:
Tiffany L. Kurtz, James Austin Stewart

Zene:
George Fenton

Eredeti hangok:
Ewan McGregor, Sir Ben Kingsley, Jim Broadbent, Rupert Everett, Hugh Laurie, John Hurt, Ricky Gervais, John Cleese, Tim Curry, Olivia Williams

Műfaj:
animációs, kaland

Játékidő:
109 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Vanguard Films Production, Ealing Studios

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek