Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Utolsó napjaim

Le temps qui reste

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. május 16. - Cannes-i Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2006. május 25.

A jóképű és sikeres divatfotós, Romain (Melvil Poupaud) egyik hosszúra nyúlt, fárasztó munkája közben elveszíti az eszméletét. A férfi homoszexuális, ezért mikor magához térvén az orvos rossz hírt közöl vele, első gondolata az, hogy AIDS-es. Valójában azonban kiterjedt, gyógyíthatatlan rák támadta meg a szervezetét, amely hamarosan végezni fog vele. Romain hazamegy, és állapotát eltitkolván szeretkezik fiatalabb barátjával, Sasha-val (Christian Sengewald), majd rögtön a szex után szakít vele.

Egy szokatlan, ám emlékezetes találkozás után, mikor Romain összefut egy országúti kávézó pincérnőjével, Jany-vel (Valeria Bruni Tedeschi), a férfi újból végiggondolja a történteket, és úgy dönt, rendbeteszi az életét. Romain sebezhetősége aztán egy óriási szívvel és kézzelfogható iránymutatással találkozik nagyanyja, Laura (Jeanne Moreau) személyében, aki szintén haldoklik.

Francois Ozon (5x2, Swimming Pool) halálról és gyászról szóló trilógiájának második darabjában (az első film A homok alatt volt) a francia rendező mesterien kezeli az érzelmeket. Miközben a film felfogható egy meleg férfi önzésének szatírájaként, valamint összetett kapcsolatainak a modern családról vallott tévútjaként, Ozon a felszín alatt többet is közöl: brutálisan őszinte álláspontot a fiatalság és a halál összeegyeztethetetlenségéről.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Francois Ozon

Forgatókönyv:
Francois Ozon

Operatőr:
Jeanne Lapoirie

Vágó:
Monica Coleman

Zene:
Marc-Antoine Charpentier, Arvo Part, Valentin Silvestrov

Szereplők:
Jeanne Moreau, Melvil Poupaud, Valéria Bruni-Tedeschi, Daniel Duval, Marie Riviére, Christian Sengewald, Louise-Anne Hippeau

Műfaj:
dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Fidélité Productions, Studio Canal

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek