Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ütközéspont

Changing Lanes

Nem láttuk.
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2002. április 2.
Magyarországi premier: 2002. november 14.
Magyarországi DVD premier: 2004. február 17.

Egy koccanás a New York-i csúcsforgalomban egy zsúfolt bekötőúton normális körülmények között nem indítaná el olyan események láncreakcióját, melyek feldúlhatják két ember életét. Ám ezen a bizonyos napon, ebben a bizonyos órában ez a kis ütközés ádáz ellenséget csinál két egymásnak teljesen idegen emberből. Eszközeik a másik elpusztítására különbözőek lehetnek, de a céljuk egy és ugyanaz: mindketten módszeresen megpróbálják tönkretenni a másik életét, miközben kíméletlenül megpróbálnak visszaszerezni valamit abból, amit elveszítettek.

A menő ügyvéd, Gavin Banek (Ben Affleck) késésben van a bíróságról, és igyekszik átverekedni magát a csúcsforgalmon. Egy másik sávban Doyle Gipson (Samuel L. Jackson) szintén a bíróságra tart, ahol eldől, láthatja-e gyermekeit. A bírónak tele a napi ügylajstroma, nincs ideje várni. A felszínen Banek és Gipson nagyon különböznek: egyikük a pályája csúcsára igyekszik, míg a másik kétségbeesetten próbál felkapaszkodni a mélypontról. Ám egy apró karambol az önpusztítás szélére sodorja ezt a két idegent, és bebizonyítja, hogy a düh minden előnyt kiegyenlít, ha az ember fenevaddá válik.

Ebben a szokatlan feszültségű filmben szinte szikrázik a vásznon a két sztár párosa, a Sztárom a párom rendezője pedig ezúttal egy más műfajban bizonyítja rátermettségét.

Rendezte:
Roger Michell

Forgatókönyv:
Chap Taylor és Michael Tolkin

Operatőr:
Salvatore Totino

Vágó:
Christopher Tellefsen

Zene:
David Arnold

Szereplők:
Ben Affleck, Samuel L. Jackson, Toni Collette, Sydney Pollack, Richard Jenkins, William Hurt, Amanda Peet

Műfaj:
thriller

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2003. december 27.

"Mit eredményez, ha két ellentétes pólusú, fekete-fehér élet rossz időben, rossz helyen ütközik össze? Csakis a megszokott hétköznap dominószerű káoszba dőlését."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek