Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Utcai szamurájok

Les Fils du vent

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. május 14. (Cannes)
Magyarországi premier: 2006. február 23.

A Luc Besson-féle Yamakasi “folytatása” még több és még keményebb akcióval a Kill Bill hangulatában. A jól ismert, extrém sportot űző francia banda ismét kiélezett helyzetbe kerül, mikor Bangkokban összeakad a helyi maffiával.

A srácok épp egy építkezés bambusz állványzatán gyakorolják látványos és életveszélyes ugrásaikat, mit sem sejtve, hogy az a bangkoki kínai maffiai felségterülete. Önhibájukon kívül a helyi maffia és a Jakuzák között dúló bandaháborúba keverednek.

A helyzet még rázósabbá válik, mikor a helyi galeri lánytagja beleszeret a Yamakashi csapat egyik vezéralakjába Charles-ba, és régi bandája ellen fordul: elhagyja őket és velük együtt a bűnözést is. A fiúk akrobatikus ügyességgel próbálják kiverekedni magukat a slamasztikából.

A Yamakasi négy évvel ezelőtt nagy sikert aratott hazánkban is: több mint nyolcvanezren váltottak rá jegyet a mozikban, a tévében pedig 1,4 millióan nézték meg. Hogy a “folytatás” mennyire lesz sikeres, még nem tudni, mindenestre a Yamakasi akciórendezője, Julien Seri jegyzi a filmet, és visszatér mind a hét főszereplő. Ennek ellenére 2004. júniusi bemutatásakor csak a 4. helyen nyitott a film Franciaországban, majd villámgyorsan eltűnt a mozik műsoráról.

Rendezte:
Julien Seri

Forgatókönyv:
Philippe Lyon és Bruno Guiblet

Operatőr:
Michel Taburiaux

Vágó:
Maryline Monthieux

Zene:
Christian Hensos

Szereplők:
Charles Perriere, Laurent Piemontesi, Chau Belle Dinh, Williams Belle, Malik Diouf, Yann Hnautra, Guylain N'Guba-Boyeke

Műfaj:
akció

Játékidő:
90 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
UGC, Dan Films, TF1 Films Productions

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek