Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Üres város

Reign Over Me

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2007. március 9.
Magyarországi DVD premier: 2007. október 9.

Charlie Fineman (Adam Sandler) kizárta magát a világból, számára az “érzelem” szó többé nem jelent semmit. A szeptember 11-i terrortámadások során elveszítette a feleségét és kislányait; és azóta egyszerűen képtelen a mindennapi élet apróbb-nagyobb ügyeivel foglalkozni.

Aztán egy valószínűtlen találkozás régi egyetemi szobatársával, Alan Johnsonnal (Don Cheadle) megváltoztatja a dolgokat. Felmelegítik a barátságukat, és hirtelen felcsillan a remény, hogy Charlie újra összeszedje magát. Az egyetem óta eltelt időben Alan orvos lett; és hamarosan el is határozza, hogy legjobb tudása szerint segít öreg barátjának kiutat találni mély depressziójából.

Los Angeles idióta bohóca összeállt a ruandai szállodaigazgatóval, és immár drámai húrokat penget. Az év egyik legmerészebb műfajváltása, a rázós témával kombinálva, igazi csemegét ígér a mozirajongóknak.

Rendezte:
Mike Binder

Forgatókönyv:
Mike Binder

Operatőr:
Russ T. Alsobrook

Vágó:
Steve Edwards, Jeremy Roush

Zene:
Rolfe Kent

Szereplők:
Adam Sandler, Don Cheadle, Jada Pinkett Smith, Liv Tyler, Saffron Burrows, Cicely Tyson, Mike Binder, Ted Raimi, Donald Sutherland, B.J. Novak

Műfaj:
dráma

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2007. október 15.

"Az Üres város nem üres dráma. Alaphelyzete okos és valós, két teljesen ellentétes, szinte feloldhatatlan különbözőségre berendezkedett élet (-stílus, -vitel, -forma, -mód) találkozására épít."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek