Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Underworld - A vérfarkasok lázadása

Underworld: Rise of the Lycans

60% / 2 szerkesztő
70% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2009. január 23.
Magyarországi premier: 2009. január 22.

Úgy tűnik, mintha a sötét világ arisztokratái, a vámpírok és pórjai, a farkasemberek, örökké gyűlölték és irtották volna egymást. Pedig ez nem volt mindig így: évszázadokkal ezelőtt még béke volt a vérszívók magasabb és alacsonyabb rendű fajai között.

Vagy legalább is nem volt háború. A Lycanok – a vérfarkasok – akkor még a vámpírok rabszolgái voltak. Ám eljött egy harcos, öntudatos szörny, Lucian (Michael Sheen), aki a vámpírok királya, Viktor (Bill Nighy) ellen vezette borzasztó népét.

Lucian és szerelme, Sonja (Rhona Mitra) minden világok legkegyetlenebb csatájára készül, hiszen a harcmező mindkét oldalán vérszomjas fenevadak sorakoznak fel: ám az egyik fél a szabadságáért küzd.

A két, Len Wiseman által rendezett Underworld-mozi után itt az előzményfilm; a direktori székben ezúttasl a szörnyfigurák tervezésével már sikeres karrierrel bíró, és az első két UW-moziban is közreműködő, de rendezőként elsőfilmes Patrick Tatopoulos ült.

Rendezte:
Patrick Tatopoulos

Forgatókönyv:
Len Wiseman, Danny McBride, Robert Orr, Dirk Blackman, Howad McCain

Operatőr:
Ross Emery

Vágó:
Peter Amundson

Zene:
Paul Haslinger

Szereplők:
Rhona Mitra, Michael Sheen, Bill Nighy, Shane Brolly

Műfaj:
fantasy, horror

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2009. február 16.

"Semmi nincs tehát az Underworld – A vérfarkasok lázadásában olyan, amit ne láttunk volna korábban. Az egyetlen különbség a korábbi részekhez képest, hogy az éjszaka lényeinek vérét ezúttal high-tech lőfegyverek helyett számszeríjak és hosszúkardok hivatottak a falra kenni. No, meg hogy Görög Zitát sem mészárolják le fél percnyi jelenlét után."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek