Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Underworld

Underworld

80% / 1 szerkesztő
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2003. szeptember 19.
Magyarországi premier: 2004. április 22.

Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve - az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok (farkasemberek). Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása. De egymás számára egy életen át halálos riválisok ők, akik titkos háborúra esküdtek fel egymás ellen, háborúra mindaddig, míg végül csak az egyik faj marad majd életben.

A folyamatosan zajló küzdelem közben egy Vámpír harcos, Selene egy Lycan összeesküvés nyomára bukkan: egy embert, egy fiatal, az egész háborúról mit sem sejtő “földi” orvost akarnak túszul ejteni. A harcos vámpír-lány mindenhová követi Michaelt, s közben azon kapja magát, hogy eddig soha nem tapasztalt kötődést érez a férfi iránt.

Ahogy Selene minden követ megmozgat, hogy megmentse Michaelt és felderítse a férfit fenyegető Lycan összeesküvést, a vámpír-lány olyan titok nyomára bukkan, amelynek félelmetes következményei vannak mindkét törzs számára…

A film legtöbb jelenetét kicsiny hazánkban forgatták, azon belül is Budapesten, így a stáblistán megannyi magyar nevet fedezhetnek fel a szemfülesek, például Görög Zitát.

Rendezte:
Len Wiseman

Forgatókönyv:
Danny McBride

Operatőr:
Tony Pierce-Roberts

Vágó:
Martin Hunter

Zene:
Paul Haslinger

Szereplők:
Kate Beckinsale, Scott Speedman, Bill Nighy, Michael Sheen, Kevin Grevioux, Shane Brolly, Robby Gee, Erwin Leder, Wentworth Miller, Sophia Myles

Műfaj:
horror, thriller, dráma

Játékidő:
121 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Screen Gems (Sony)

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. április 21.

"Hangulatos vámpír-farkasember harc az emberi természet jellemző hajlékonyságaival. Önironikus szatíra vagy pusztán szórakoztató horror? Nézőpont kérdése. Ami biztos: remek jelenetek, ötletes kivitelezés."
bővebben

További kritikáink

2004. május 13.Godzi kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek