Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tűzben edzett férfi

Man on Fire

Nem láttuk.
77% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. április 21.
Magyarországi premier: 2004. október 7.
Magyarországi DVD premier: 2004. április 27.

John Creasy (Denzel Washington) egy alkoholfüggő, ex-titkosügynök, aki láthatóan mentális és pszichikus sérüléseket hordoz magában, mióta kirúgták a CIA-tól. Mexikóban egy barátja, Rayburn (Christopher Walken) közbenjárásával kezd új életet, ahol mostanában egyre növekvő emberrablási pánik tartja rettegésben a gazdag és befolyásos személyeket - köztük is elsősorban a szülőket, mivel prominens emberek gyermekei a célpontok. Egy mexikóvárosi üzletember, Samuel Ramos (Marc Anthony) és felesége, Lisa (Radha Mitchell) Creasy-t lányuk, a kilencéves Pita (Dakota Fanning) védelmével bízzák meg.

Bár Creasy nem lelkesedik túlzottan a testőrségért, főleg, hogy egy gyereket kell “pesztrálnia”, ám mivel semmi jobb munkára nem akad rá, elfogadja a megbízást. Ettől kezdve a Tűzben edzett férfi cselekménye két síkon bonyolódik. Egyfelől egy meleg történet a fiatal lány és a keményszívű veterán között alakuló emberi kapcsolatról, másrészről azonban egy véresen komoly bosszúállás sorozata. Ez utóbbi akkor bontakozik ki, amikor Pitá-t minden elővigyázatosság ellenére elrabolják.

Creasy-t a tettesek lelövik a helyszínen, ahol halálosnak tűnő sérüléseket szenved, a váltságdíj körüli hercehurca pedig végül Pita feltételezett halálához vezet. A volt CIA-ügynök nyomozása - szerencsés felgyógyulása után - a rendőrségi korrupció és az alvilággal való összefonódás irányába vezet. Creasy új életcélja pedig nem lehet más, mint hogy leszámoljon mindazokkal, akik profitálhattak Pita elrablásából. És mondani sem kell, hogy innentől lehetetlen megállítani.

Tony Scott (legutóbbi rendezése a Kémjátszma) új filmjében Denzel Washington a Kiképzés-hez hasonlóan ismét durvábbik oldaláról mutatkozik be, s a bevételek mutatják, mennyire jól is áll neki ez az imázs.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Tony Scott

Forgatókönyv:
Brian Helgeland

Operatőr:
Paul Cameron

Vágó:
Christian Wagner

Zene:
Harry Gregson-Williams

Szereplők:
Denzel Washington, Dakota Fanning, Marc Anthony, Radha Mitchell, Christopher Walken, Giancarlo Giannini, Rachel Ticotin, Mickey Rourke

Műfaj:
akció, dráma

Játékidő:
146 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Fox 2000/Regency

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. június 17.

"Vérbosszú szívvel-lélekkel. Na meg óriási kaliberekkel. Tony Scott nem fecsérli az időt, mégis megáll néha, hogy helyrerázza a lelkiállapotunkat. Igaz, sokszor hatásvadász módon teszi, többnyire nem lenne erre szüksége. Dakota Fanningért ugyanis bármelyikünk fegyvert ragadna."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek