Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Túszdráma

Hostage

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. március 11.
Magyarországi premier: 2005. július 21.
Magyarországi DVD premier: 2006. március 23.

Jeff Talley (Bruce Willis) a Los Angeles-i Rendőrkapitányság (LAPD) túszejtési ügyekben járatos közvetítője, aki rendszerint a túszejtők és a rendőrség között a villámhárító szerepét tölti be. Mikor egy balul sikerült akció során egy ártatlan fiatal anya és gyermeke egy ámokfutó áldozatául esik, Talley feleségét, Jane-t (Serena Scott Thomas) és lányát, Amandát (Rumer Willis) is feledve elhagyja Los Angelest, hogy Ventura megye egy alacsony bűnözési statisztikájú kisvárosa, Bristo Camino rendőrfőnöke legyen. Ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, a múlt árnyai egy sikertelen lopási kísérlet következtében Jeff után nyúlnak.

Három bűnöző tinédzser hazáig követ egy családot, hogy ellophassák az autójukat. Azonban törvénytelen tervük célpontjaként pont a legrosszabb helyet választották ki a legrosszabb időben. A trió csakhamar rájön, hogy csapdába esett a külvárosban, méghozzá egy könyvvizsgáló többmillió dolláros birtokán, aki egy titokzatos bűnszövetkezetnek dolgozik. Mivel a pánik kétségbeesést szül, a három tinédzser túszul ejti a házban lakó családot, megteremtve Talley számára azt a helyzetet, amellyel soha többé nem akart szembenézni.

Azonban a dolgok tovább bonyolódnak, ugyanis a túszul ejtett apa, Walter Smith (Kevin Pollak) kapcsolatban áll a nyugati part maffiavezérével, Sonny Benzával. Mivel a házban létfontosságú adatok vannak elrejtve egy DVD-n, amelyet Sonnynak legkésőbb 9 óra múlva meg kell kaparintania, a “West Coast Kingpin” elrabolja Talley feleségét és lányát, velük zsarolván őt, hogy segítsen szerezni neki a lemezt. Jeff Talley tehát, az LAPD volt túszközvetítője ezúttal nemcsak a túszejtők és a rendőrség, hanem az igazság és kényszer, élet és halál között kénytelen megtalálni azt a középutat, amely megmentheti a családját.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Florent Emilio Siri

Forgatókönyv:
Robert Crais regényéből Doug Richardson

Operatőr:
Giovanni Fiore Coltellacci

Vágó:
Richard Byard, Olivier Gajan

Zene:
Alexandre Desplat

Szereplők:
Bruce Willis, Kevin Pollak, Jimmy Bennett, Michelle Horn, Jonathan Tucker, Ben Foster, Jimmy 'Jax' Pinchak, Serena Scott Thomas, Rumer Willis, Johnny Messner

Műfaj:
akció, thriller, dráma

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
Miramax Films, Cheyenne Enterprises

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. július 20.

"Megkapó túszdráma tartalmas történettel, de rendkívül sok émelygéssel. A túlzásba vitt érzelmekbe feccölt energiát inkább az egyes jelenetek korrektebb összefűzésébe kellett volna fektetni, de a végeredmény még így is csábítónak mondható. Akárcsak Bruce Willis haj nélkül."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek