Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tüskevár

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi tervezett premier: 2006. november

“Újra forog a Tüskevár egy lelkes csapat második filmjeként. Az első filmünk a Pizzás volt. Miért a Tüskevár? Mert valami nagyon hiányzik az életünkből. A természet, a levegő, a víz, a fák. Mire a film 2006 tavaszán a mozikba kerül, pont ötven éve lesz, hogy Fekete István megírta ‘56 nyarán a Tüskevárat. Fél évszázad telt el, mégsem veszített értékeiből Matula iskolája, a berek meséje. Tutajos és Bütyök újra neki indul felfedezni a vadvilágot. Kérdezhetik, hogy nem félünk az összehasonlítástól? Határozottan nem. Az első Tüskevár fekete fehér TV sorozat volt, a hatvanas évek technikai és ízlés világát tükrözve.

Az új Tüskevár mozifilm lesz, színes, széles vásznú és dolby sztereo. Használunk 3D animációt. Tutajos akár megküzdhet egy negyven kilós harcsával úgy, hogy a víz alatti harcot is látjuk. Valós béka perspektívát mutatunk, és a halszemoptika is a névadók szemszöge lesz. A filmezés technika fejlődését tetten érjük majd a mozi változatban. És ki lesz Matula?- hogy a legenda emberi oldalát is firtassuk. Bánhidi Laci bácsi által teremtett Matulára sem külsőleg sem karakterre nem próbálunk rímelni. A mi Matulánk Kovács Lajos, az őserő, az ezredforduló meséinek Rumcájsza. Tutajost és a többi srácot később válogatjuk, mert ők nőnek, mint a sás.

A filmet 2005 nyarán forgatjuk a Tisza és a Körös torok vadvilágában, és természetesen eredeti helyszíneken. Akik most felszisszennek, hogy ezt lehet máshol forgatni, mint a Kis-Balaton, azoknak súgjuk, hogy az előző Tüskevár nagy részét a Ráckevei Duna ágban forgatták. De ez egyben az üzenete is a filmnek, hogy a Tüskevár szép hazánkban mindenhol ugyanúgy néz ki és ránk vár, csak merni kell lelépni a betonról.”
(Balogh György rendező, producer)

Rendezte:
Balogh György

Forgatókönyv:
Fekete István regénye nyomán

Szereplők:
Kovács Lajos, Nagy Marcell, Péntek Bálint, Détár Enikő, Rékasi Károly, Eperjes Károly, Haumann Péter, Szacsvay László, Pogány Judit, Molnár Piroska, Hirtling István, Nagy Enikő

Műfaj:
ifjúsági, kaland

Ország:
Magyarország

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek