Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tupac: Resurrection

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. január (Sundancel)
Amerikai premier: 2003. november 14.

Tupac Amaru Shakur 1971-ben született. Anyja egy feketék alkotta mozgalom tagja, később pedig masszív drogfogyasztó, így a gyereknevelésre kevés ideje jutott. Tupac fiatal éveit nagyrészt a gettóban töltötte, csak az iskola tudta némileg kizökkentenie ebből a környezetből. Még a nagykorúságot sem érte el, máris híres rapper volt. Innentől kezdődtek gondjai, sorozatosan megvádolták különböző bűncselekményekért, aminek következtében még 11 hónapot börtönben is töltött.

Miközben rabságban volt, albumával a csúcsra tört, és az elkövetkezendő dalaival egyre csak feljebb kapaszkodott. A keleti és a nyugati part között kitörő “rap-háború” kulcsfigurájává vált, és 1996-ban ez okozta a második esetet, amikor rálöttek. Másodszorra nem élte túl…

A legjobb dokumentumfilm Oscar-díjára is jelölt Tupac: Feltámadás alkotás Tupacnak, a rap koronázatlan királyának hivatott emléket állítani, bemutatva az életútját és a halálához vezető eseményeket. Rengetek archív felvétel látható róla, családjáról, ellenségeiről, pereiről, börtönéveiről. A narrátor maga Tupac, akinek nyilatkozataiból, verseiből és dalaiból válogatták össze a hanganyagot.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
Lauren Lazin

Forgatókönyv:
Lauren Lazin

Operatőr:
Jon Else

Vágó:
Richard Calderon

Zene:
Tupac Shakur

Szereplők:
Tupac Shakur, The Notorious B.I.G., Sean 'P. Diddy' Combs, Snoop Dogg, Dr. Dre, Janet Jackson, Jada Pinkett Smith, Marlon Wayans

Műfaj:
dokumentumfilm

Játékidő:
110 perc

Gyártó:
Paramount Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó crayne kritikája
2005. március 2.

"\"Nem mondom, hogy meg fogom változtatni a világot, de garantálom, hogy szikrát adok annak az agynak, aki meg fogja változtatni a világot.\" - Tupac"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek