Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Túlélni a Karácsonyt

Surviving Christmas

60% / 1 szerkesztő
20% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. november 19.
Magyarországi DVD premier: 2005. november 22.

Újabb magányosan töltött szentestére készül Drew Lathem (Ben Affleck). Mivel a kilátásai enyhén szólva sem rózsásak, gondol hát egy merészet, és ahelyett, hogy egymaga bámulná a saját magának vett ajándékokat, felkerekedik, és meglátogatja a egykor volt otthonát. A szeretet ünnepének naivitásával telve bízik abban, hogy a hely, ahol boldog és gondtalan gyermekkorát töltötte, majd visszaadja az életkedvét.

Csupán egy apró kis semmiség jön közbe terve megvalósítása közben: megérkezvén döbbenten tapasztalja, hogy a jól ismert családi házban már nem az ő rokonai laknak! Ez elsőre ugyan “padlózza” Drew-t, de másodjára már úgy dönt: ha már itt van - idegen család ide, idegen család oda - “kibéreli” őket Karácsony 3 napjára, s vidáman költözik be az új szüleihez (James Gandolfini és Catherine O’Hara). A gondok aztán akkor tetőznek, amikor megérkezik az idegen házaspár lánya, a szemrevaló Alicia (Christina Applegate), aki szemben találja magát egy “adoptált” báttyal. Mi is lehetne ettől kezdve a könnyelműen új családot választott Drew célja, mint túlélni valahogy a karácsonyt!

A DreamWorks új vígjátékának rendezője az a Mike Mitchell, aki Tök alsó című komédiájával már robbantott egy kisebbfajta kasszát (66 millió $) Amerikában. A kérdés csak az, Ben Affleck - aki saját elmondása szerint kicsit már megcsömörlött az akciófilmektől - képes lesz-e felhőtlenül komédiázni olyan tévésztárokkal az oldalán, mint Christina Applegate (Egy rém rendes család) és James Gandolfini (Maffiózók).

A film csak videón és DVD-n jelent meg!

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Mike Mitchell

Forgatókönyv:
Deborah Kaplan, Harry Elfont, Jeffrey Ventimilia, Joshua Sternin

Operatőr:
Peter Lyons Collister

Vágó:
Craig McKay

Zene:
Randy Edelman

Szereplők:
Ben Affleck, Christina Applegate, James Gandolfini, Catherine O'Hara, Udo Kier, Stephen Root

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
91 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks / Tall Trees Productions

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2005. június 17.

"Ben Affleck mint mókagyáros? Igen. Jól is áll neki? Hellyel-közzel. Karácsonyi nevetős-sírós? Valami olyasmi. Totálisan nézhetetlen? Dehogyis! Sőt, a Túlélni a Karácsonyt több, mint nézhető. Egyenesen szórakoztató. Mi több kéne még? Hm, egy csók a fagyöngy alatt Christina Applegate-tel..."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek