Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Túl közeli rokon

Stuck On You

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2003. december 12.
Magyarországi premier: 2004. február 19.
Magyarországi DVD premier: 2004. június 22.

A Farrelly-testvérek legújabb fergeteges vígjátékában Matt Damon és Greg Kinnear sziámi ikerpárt játszik, akik szó szerint mindig egymás mellett állnak. Bob és Walt Tenor a kisváros kedvencei, kitűnő sportolók és büszke tulajdonosai egy gyorsétteremnek, ahol fénysebességgel száguldó négykezest játszanak a grillsütő felett. Amikor Walt a fejébe veszi, hogy színész lesz, emlékezteti Bobot gyerekkori megállapodásukra, miszerint soha nem fogják visszatartani vagy korlátozni a másikat.

A testvérek tehát nyugat felé veszik az irányt, és Hollywoodig meg sem állnak. Ott hamarosan összebarátkoznak szexi szomszédjukkal (Eva Mendes), aki összehozza Waltot egy ügynökkel (Seymour Cassel). A szerepajánlatra sem kell sokat várni: az ügynök szerint a leggyorsabb kiugrási lehetőség egy pornófilm. Mielőtt komolyan elgondolkozhatna az ajánlaton, páratlan lehetőséget kap. A legendás díva - és nem mellesleg Oscar-díjas színésznő - Cher szemeli ki egy különleges feladatra. Legújabb televíziós sorozatához Waltot választja partnernek, a műsorhoz ugyanis nincs semmi kedve, a szabotázs legbiztosabb módja pedig az, ha nézhetetlen, amit gyártanak.

Walt felbukkanása a show-ban valóban végzetes, de nem úgy, ahogy azt a díva gondolta. A műsor azonnal a nézettségi listák élére kerül, az ikerpár pedig egy csapásra híres lesz. Az igazi bonyodalmak azonban csak akkor kezdődnek, amikor Bob végre találkozik a csak Interneten keresztül ismert szerelmével. A testvérek ezután olyan döntést hoznak, ami örökre megváltoztatja az életüket. De akármi is történik, egy biztos: semmi sem állhat a fiúk közé.

Peter Farrelly és Bobby Farrelly nevét és egyéni hangvételű vígjáték-stílusát 1994-ben ismerte meg a világ, amikor első filmjük, a Dumb & Dumber - Dilibogyók hatalmas sikert aratott. Ezt követő munkáik - Tökös tekés, Keresd a nőt!, Én és én meg az Irén és A nagyon nagy ő - több mint 1 milliárd dolláros bevételt hoztak a moziknak.

Rendezte:
Peter Farrelly és Bobby Farrelly

Forgatókönyv:
Peter Farrelly és Bobby Farrelly

Operatőr:
Daniel Mindel

Vágó:
Christopher Greenbury

Zene:
Tom Wolf

Szereplők:
Matt Damon, Greg Kinnear, Eva Mendes, Seymour Cassel, Cher, Pat Crawford Brown, Griffin Dunne, Frankie Muniz

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
118 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek