Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Túl a sövényen

Over the Hedge

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2005. május 19.
Magyarországi premier: 2006. július 6.

Eljött a tavasz, és Verne, a teknős, no és erdei kis barátai a téli álomtól kábán, de egyébként is értetlelnül állnak egy nagy zöld “micsoda” előtt, ami éppen megszokott otthonuk közepén nőtt ki a földből.

Ekkor megjelenik a mosómedve, aki szerint odaát, túl a sövényen a jólét vár mindenkire, hiszen ott élnek az embernek nevezett furcsa lények, akik nem azért esznek, hogy éljenek, hanem azért élnek, hogy ehessenek. Verne azonban igyekszik távoltartani barátait a sövényen túli világtól, ám végül együtt fedezik fel ezt az új világot, melynek neve: kertváros.

A DreamWorks a Shrek 2., a Cápamese és a Madagaszkár után újabb szórakoztató animációs filmmel rukkolt elő.

Rendezte:
Tim Johnson, Karey Kirkpatrick

Forgatókönyv:
Len Blum, David Hoselton, Lorne Cameron, Karey Kirkpatrick

Zene:
Rupert Gregson-Williams

Eredeti hangok:
(eredeti hangok) Bruce Willis, Garry Shandling, Steve Carell, Wanda Sykes, William Shatner, Avril Lavigne, Nick Nolte, Eugene Levy

Műfaj:
animációs

Játékidő:
83 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2006. július 12.

"Túl Madagaszkáron: Stikli, a hedonista mosómaci békés állatközösségben talál rá élete igazi értelmére, előbb azonban még feltárja a kertvárosi átlagember takaros kis konyhájában rejlő „disznóságokat” az ifjú célközönségnek. A DreamWorks megpróbálja behozni lemaradását a Pixar mögött ezzel az átlagnál valamivel többet nyújtó, szórakoztató CGI animációjával. A karakterek végre nemcsak kívül, de belül is háromdimenziósak! "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek