Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Trust the Man

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. szeptember 12. - Toronto-i Filmfesztivál
Amerikai premier: 2006. augusztus 18.

Nehéz dolog a város szépségében gyönyörködni a kellő adag romantikával, ha valakinek a kapcsolata a csőd szélén áll. Rebecca (Julianne Moore) és Tom (David Duchovny) boldog házasságban élnek. Tom boldogabb lenne, ha többet szeretkeznének, Rebecca inkább annak örülne, ha Tom békén hagyná. Tom egy jól fizetett állást hagyott ott. Otthon van, több szexet akar, de egyben azon rágja magát, hogy mit is vár az élettől. Rebecca viszont sikeres színésznő és jelenleg csakis az új darab bemutatója foglalkoztatja. Nincs elég ideje és kedve, hogy Tom önismereti problémáival foglalkozzon.

Tobey, Rebecca testvére (Billy Crudup) már tíz éve együtt jár Elaine-nel (Maggie Gyllenhaal). A nő már legszívesebben letelepedne és családot alapítana, de Tobey erről hallani sem akar. Mindkét kapcsolatban rosszabbra fordul a helyzet, mikor Tobey beleszeret egy régi ismerősébe, a szépséges Faithbe (Eva Mendes), Tommal pedig fia osztálytársának anyja kezd kacérkodni.

Elaine a mesekönyvét próbálja befejezni. Kirúgja Tobeyt, mert megelégelte a határozatlanságát. Ráadásul a könyve bemutatása közben rájön, hogy a nő, aki kiadná, jobban kívánja őt, mint a könyvét. Tobey lassan ráébred, hogy Faith nem teljesen az, amit keresett és inkább arra emlékezteti, ami eddig sem felelt meg számára. Ekkor jön rá, hogy valójában Elaine kell neki. Eközben Rebecca leleplezi Tom hűtlenségét és otthagyja.

A fiúk egyedül vannak, azt csinálják amihez kedvük van. A fordulat számukra az a pillanat, mikor rájönnek, hogy hagyták elmenni azt, aki igazán értékes volt számukra és ezen változtatni kell. Tervezgetik, miként szerzik vissza barátnőiket. „Jobb alkalmat nem is találhattak volna, mint Elaine könyvbemutatója. Ki kell agyalni a tökéletes tervet. Nagy a tét!”

Rendezte:
Bart Freundlich

Forgatókönyv:
Bart Freundlich

Operatőr:
Tim Orr

Vágó:
John Gilroy

Zene:
Clint Mansell

Szereplők:
David Duchovny, Julianne Moore, Maggie Gyllenhaal, Billy Crudup, Eva Mendes, Justin Bartha, Ellen Barkin, Bob Balaban

Műfaj:
romantikus, dráma, vígjáték

Játékidő:
103 perc

Ország:
USA

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek