Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Trolljegeren

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2010. október 29., Norvégia
Amerikai premier: 2011. június 10.

Három norvég főiskolás, Thomas (Glenn Erland Tosterud), Johanna (Johanna Morck) és Kalle (Tomas Alf Larsen) filmet akarnak forgatni arról a rejtélyes medvevadászról, aki Norvégia hegyei és erdőségei között engedély nélkül vadászik a nagymackókra. A rádiós híreszteléseket hallgatva, valamint a szemtanúkat faggatva erednek a nyomába, és csakhamar rá is bukkannak rozoga lakókocsijára, amellyel a vidéket járja.

Hans (Otto Jespersen) azonban mogorván elutasító, és majdhogynem el is kergeti hármójukat. A főiskolások azonban nem adják fel, egy este követik a terepjáróját a közeli erdőbe, ahol olyasminek lesznek szemtanúi, amely eddig csak a skandináv legendákban létezett. A “medvevadász” ugyanis rémülten ront elő az erdőből, azt kiabálva, hogy “Troll!”, nyomában pedig egy valódi, két lábon járó, háromfejű óriás lohol. Megmenekülésük után Hans felajánlja a srácoknak, hogy vele tarthatnak trollvadász túráira. Elmondja nekik, hogy a Troll-ok valóban léteznek, őt pedig éppen a kormány pénzeli, hogy pusztítsa el a mitológiai lényeket, medvetámadásoknak álcázva tetteiket. A három főiskolás pedig Hans-szal való vadászatán mindent kamerára vesz…

André Ovredal filmje az 1999-es amerikai Ideglelés-hez hasonlóan tökéletesen ragadja meg a kézikamerás, áldokumentum stílusban rejlő lehetőségeket, hogy hiteles hibátlansággal hitesse el a nézővel, a Trollok valóban léteznek.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
André Ovredal

Forgatókönyv:
André Ovredal

Operatőr:
Hallvard Braein

Vágó:
Per-Erik Eriksen

Szereplők:
Otto Jespersen, Glenn Erland Tosterud, Johanna Morck, Tomas Alf Larsen, Urmila Berg-Domaas

Műfaj:
dráma, akció

Játékidő:
100 perc

Ország:
Norvégia

Gyártó:
Filmkameratene A/S, Film Fund FUZZ

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek