Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tréfa

65% / 2 szerkesztő
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2009. október 1.
Magyarországi DVD premier: 2010. január 28.

1912-ben járunk. Egy luxushajó, a Titanic, áprilisban, első útján, elsüllyed Európa és Amerika között. Sigmund Freud, osztrák pszichiáter, két könyvet is kiad ebben az esztendőben. A kőbányai Richter gyógyszergyár pedig forgalomba hozza a Kalmopyrin védjegyezett nevű lázcsillapítóját. Egy kisvárosi, papok vezette, felekezeti iskolában viszont a hagyományok szellemében kezdődik a tanév. A gyerekeken, ezen az őszön, valami különös vadság vesz erőt, egymás után eszelik ki a bolondnál bolondabb tréfákat. A mókák leggyakoribb szenvedő alanya Szebeni, egy zárkózott, szemüveges fiú, akinek szinte naponta eltüntetik az okuláréját.

A kollégiumba új tornatanár érkezik, Weigl atya. A fiatal pap megütközik azon a liberális gondolkodásmódon, ahogy a tanárok többsége viszonyul a kamaszok szertelenségéhez.

Zoltán atya, a hetedikesek osztályfőnöke egyre kevésbé tud a körülötte zajló csatározásokra figyelni. Öccsét, akit egy boksz meccsen megsüketítettek, néhány hónapja rábeszélte egy bostoni műtétre. A testvére a jéghegynek ütköző  Titanicon utazott az orvoshoz, de a hivatalos lista – megmenekültekről, halottakról – egyre késik. Az események egy napon döntő fordulatot vesznek.

A film Kosztolányi Dezső azonos című novellája alapján készült.

Rendezte:
Gárdos Péter

Forgatókönyv:
Gárdos Péter

Operatőr:
Seregi László

Szereplők:
Váta Lóránd, Lengyel Tamás, Kovács Mihály, M.Kecskés András, Takács Ferenc, Kovács Zsolt, Sipos Eszter

Műfaj:
TV-film

Játékidő:
93 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
TIvoli Film

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek