Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Transformers

Transformers

Nem láttuk.
85% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. július 3.
Magyarországi premier: 2007. július 4.

Cybertron az alakváltó robotok hazája, akik mindannyian képesek valamilyen géppé átváltozni, így álcázzák magukat. A Transformereknek két, egymással háborúban álló csoportja van: a szabadságszerető Autobotok, Optimus Fővezér vezetésével, akinek egy 18-kerekű teherautó az ingkognitója; és a gonosz Álcák, akiket a repülőgéppé alakuló Megatron vezet. Az Autobotok és az Álcák véget nem érő harcot vívnak a Kocka megszerzéséért; azért a rejtélyes életerőforrásért és üzemanyagért, ami valamennyiüket élteti és mozgásban tartja.

Állandó csatározásaik azonban elpusztították Cybertront, és a Kocka utolsó tartalékai eltűntek az űrben. A sors fintora folytán az éltető energia a Földön landol; hogy hamarosan magával hozza a Transformereket és velük együtt a háborút.

A Földön az Álcák mindent és mindenkit elpusztítanak, ami az útjukba kerül, de az Autobotok nem csak a Kockáért harcolnak, hanem azért is, hogy emberéleteket mentsenek meg. Mindkét csoport latba veti hihetetlen álcaformáit, az emberiség sorsa pedig immár mások kezében van - fegyvereik szinte teljesen hatástalanok a félelmetes robotokkal szemben…

Michael Bay, az Armageddon rendezője ismét hatalmas veszélybe keveri bolygónkat; ráadásul ezt Steven Spielberg támogatásával teszi, aki már rutinosnak számít a Föld leigázásában.

Rendezte:
Michael Bay

Forgatókönyv:
Roberto Orci, Alex Kurtzman, John Rogers

Operatőr:
Mitchell Amundsen

Vágó:
Todd E. Miller, Tom Muldoon, Paul Rubell és Glen Scantlebury

Zene:
Steve Jablonsky

Szereplők:
Shia LaBeouf, Tyrese Gibson, Josh Duhamel, Rachael Taylor, Megan Fox, Anthony Anderson, John Turturro, Jon Voight

Műfaj:
akció, kaland, sci-fi

Játékidő:
144 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks / Paramount

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2007. július 4.

"Jó szokása az akciófilmeket készítőknek, hogy már az előzetesekbe beletuszkolnak minden értékelhető jelenetet, így aztán moziban a meglepetés elmarad, mi pedig joggal érezzük úgy, hogy átvertek minket. Szerencsére ebben az esetben ilyesmiről szó sincs – nem akarok túlozni, de talán még sohasem láttam ennyire pörgő és látványos akciójeleneteket filmen, a minőségükről már nem is beszélve. (...) Ha a film erényeit akarnám felsorolni, akár meg is állhatnék itt. Nem mondhatom viszont azt, hogy csak a látvány jó, minden mást pedig elrontottak, mert ez távol állna a valóságtól. Inkább úgy fogalmaznék: a látvány fantasztikus, a többit pedig legalább nem rontották el."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek