Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Transamerica

Transamerica

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2005. február 14. (Berlinale)
Amerikai premier: 2005. december 23.
Magyarországi premier: 2006. április 13.

Bree, lánykori nevén Stanley (Felicity Huffman) transzszexuális. Hosszú évek óta magányosan él Los Angeles-ben, és arra készül, hogy teljes értékű nővé váljon. Már csak egy hét, és az utolsó műtéten is túl lesz, férfiteste végérvényesen nőivé változhat. Ám egy váratlan telefonhívás nem csak a műtét idejét teszi kétségessé, hanem az egész életét a feje tetejére állítja…

A New York-i rendőrségen prostitúció és drogügyek miatt letartóztatták 17 éves fiát (Kevin Zegers); mivel Toby anyja már nem él, őt keresik meg. Bree nem akar tudomást venni a fiúról, akinek létezéséről a telefonhívásig nem is tudott, de terapeutája határozottan ellenzi a műtét addig, amíg nem tud szembenézni a múltjával.

Bree kelletlenül elutazik New Yorkba, és képtelen bevallani Tobynak, hogy a konzervatív középosztálybeli női külső valójában az apját rejti; inkább egy egyházi segélyszolgálat tagjaként tünteti fel magát. Amikor rájön, hogy Toby Los Angelesig akar stoppolni, csak hogy megkeresse az apját, felajánlja, hogy magával viszi. Mindezt azzal a hátsó szándékkal teszi, hogy útközben majd kirakja a nevelőapjánál.

A hosszú út alatt találkoznak múltjuk szereplőivel, és nemcsak egymást, hanem saját magukat is megismerik…

A Transamerica első sorban nem a szexualitásról, hanem az emberi természetről ad elgondolkodtató és érzelmes képet. A film egyszerre szórakoztató és megrendítő, köszönhetően Felicity Huffman mesteri és őszinte játékának. A Született feleségek egyik főszereplőjeként világhírűvé lett színésznő alakítását Golden Globe-díjjal jutalmazták és Oscar-díjra jelölték.

Rendezte:
Duncan Tucker

Forgatókönyv:
Duncan Tucker

Operatőr:
Stephen Kazmierski

Vágó:
Pam Wise

Zene:
David Mansfield

Szereplők:
Felicity Huffman, Kevin Zegers, Fionnula Flanagan, Elizabeth Pena, Graham Green, Burt Young, Carrie Preston

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
103 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Belladonna Productions LLC

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek