A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_sessiona713h86nad290v8ab9nkrj0lq32rn3ar): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: Trainspotting - Moziplussz.hu
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Trainspotting

Trainspotting

Nem láttuk.
95% / 2 olvasó
Ősbemutató: 1996. febr. 23. (Nagy-Britannia)
Amerikai premier: 1996. július 19.
Magyarországi premier: 1996. október 3.

“Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a rohadt nagy tévét. Válaszd a mosógépeket, kocsikat, cédélejátszókat és elektromos konzervnyitókat. Válaszd az egészséget, az alacsony koleszterinszintet és a fogászati ellátást. Válaszd a fix kamatozású jelzálogkölcsönt. Válassz első otthont. Válaszd meg a barátaidat. Válassz szabadidőruhát és hozzá illő sporttáskát. Válassz egy háromszobás lakosztályt részletre - egy ócska sorházban. Válaszd DIY-t és kérdezd meg egy vasárnap reggel, hogy ki a fene vagy. Terülj el egy fotelben és nézd a lélekölő-agypusztító tévés kvízjátékokat. Tömd tele a szádat ócska szemét ételekkel. Válaszd a végén a rothadást. Pisálj utoljára egy szánalmas otthonban. Élj pusztán zavaró körülményként rohadék kölykeid számára, akiket azért nemzettél, hogy magadat helyettesítsd. Válaszd a jövőt. Válaszd az életet. De miért akarnék ilyesmit csinálni? Úgy döntöttem, hogy nem választom az életet: mást választottam. Hogy mi az oka? Nincs semmi oka. Kinek van szüksége okokra, ha a heroint választotta?”

A történet Mark Rentonról (Ewan McGregor) szól és az ő “barátairól”, akik lázongók, tévelygők, tolvajok és narkósok - sehogy sem tudnak beilleszkedni az őket körülvevő társadalomba.

Az igazat megvallva nem is igyekeznek túlságosan. Megvetik, sőt elvetik minden formáját. Ez a parttalan sodródás saját önpusztításuk gyökere. Az egyedüli menekülési lehetőségük a kábítószer, amelyről úgy érzik, védőpajzsot tart föléjük. Nem veszik észre, nem is akarják észrevenni, hogy visszavonhatatlanul az önpusztítás ösvényére léptek.

A sors még egy utolsó lehetőséget biztosít Marknak, hogy visszaforduljon a lejtőn. Csak az a kérdés, hogy ő akarja-e kihasználni ezt az esélyt, érzi-e a lehetőséget? Igényli-e a változást? Látja-e értelmét? - Újra megválasztani a saját életét?

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Danny Boyle

Forgatókönyv:
Irvine Welsh regénye alapján: John Hodge

Operatőr:
Brian Tufano

Vágó:
Masahiro Hirakubo

Zene:
Damon Albarn

Szereplők:
Ewan McGregor, Ewen Bremner, Johnny-Lee Miller, Robert Carlyle, James Cosmo, Kevin McKidd, Kelly Macdonald, Peter Mullan

Műfaj:
dráma

Játékidő:
94 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Channel Four Films, Figment Films

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek