Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Traffic

Traffic

Nem láttuk.
67% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2000. december 27.
Magyarországi premier: 2002. május 30.
Magyarországi DVD premier: 2002. november 13.

A napjainkban játszódó Traffic című akció-krimi Steven Soderbergh rendező új filmje, amely a kábítószer-kereskedelem világába viszi a nézőt. Külön-külön, de egymással mégis összefüggő, részben nagyon személyes, részben bonyodalmakkal és veszélyekkel teli sztorikat összeszőve épül fel a film. Óriási tétek forognak kockán - nem csoda, hisz ez itt a drogok világa!

Javier Rodriguez (Benicio Del Toro) és Manolo Sanchez (Jacob Vargas) mexikói rendőrök és jó barátok, a bűnüldözés első számú embere, Salazar tábornok (Tomas Milian) parancsnoksága alatt dolgoznak az országhatáron. A hatalom és a pénz kísértésével szembesülve bár ellenállnak, a korrupció mégis úgy fonja köréjük hálóját, hogy végül kilátástalan helyzetbe kerülnek.

Az Egyesült Államokban, Ohio Állam Legfelsőbb Bíróságának bírája, Robert Wakefield (Michael Douglas) az Elnöktől fontos megbízatást kap: őt nevezi ki a drog elleni harc új főnökévé. A megalkuvásra képtelen, konzervatív Wakefield a kábítószer elleni küzdelem egész szervezetének felülvizsgálatára készül, és a mexikói rendőrséggel való együttműködést tervezi. De otthon ő is csak szülő - feleségével, Barbarával (Amy Irving) tinédzser lányuk, Caroline (Erika Christensen) egyre jobban elhatalmasodó kábítószer-függőségével kell szembesülniük.

San Diego-ban Montel Gordon (Don Cheadle) és Ray Castro (Luis Guzman) DEA-ügynökök a hírhedt Obregon drog-maffia leleplezésén fáradoznak. A középszintű kábítószer kereskedő, Eduardo Ruiz (Miguel Ferrer) lebuktatásával jó üzletet kötnek, mert foglyuk hajlandó tanúskodni a felső körökben mozgó, gazdag drog-báró, Carlos Ayala (Steven Bauer) ellen. Carlos letartóztatása döbbenetes hír mit sem sejtő feleségének, Helenának (Catherine Zeta-Jones), aki gyermeket vár. Pillanatok alatt szörnyű kelepcébe kerül: az egyik oldalon férje cinkosai fenyegetik meg, míg a másikon a DEA-ügynökök tartják megfigyelés alatt. Arnie Metzger (Dennis Quaid) ügyvéd segítségét igénybe véve Helena megfogadja, hogy kiszabadítja férjét a börtönből és megvédi gyermekei biztonságát - még azon az áron is, hogy ő folytatja férje vállalkozását.

Rendezte:
Steven Soderbergh

Forgatókönyv:
Stephen Gaghan

Operatőr:
Steven Soderbergh

Vágó:
Stephen Mirrione

Zene:
Cliff Martinez

Szereplők:
Catherine Zeta-Jones, Dennis Quaid, Michael Douglas, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Miguel Ferrer, Albert Finney, James Brolin, Jacob Vargas, Tomas Milian, Amy Irving, Erika Christensen, Luis Guzman, Steven Bauer

Műfaj:
krimi, dráma

Játékidő:
147 perc

Ország:
USA

Gyártó:
USA Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2003. december 28.

"A Ryan közlegény megmentésének dokumentarista képsorai a Traffic naturalista, izgő-mozgó világképéhez képest kispályások."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek