Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Totál káosz

Big Trouble

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. április 5.
Magyarországi DVD premier: 2003. január 28.

Ki érti, hogy egy sokmilliós nagyvárosban mi kormányozza egymás mellé az embereket? Talán csak a véletlenen múlik, hogy e film szereplői egymásba botlanak. Felbukkan itt egy neurotikus maffiózó, az ő szép, szőke és szeretetre vágyó felesége, valamint morcos lánya; néhány orosz fegyverkereskedő, egy szelíd csavargó, aki egy tölgyfán lakik, egy szexmániás rendőr, néhány szexmániás gimnazista, két szuperelegáns FBI ügynök és egy neurotikus varangyos béka.

Elsül néhány pisztoly, elcsattan néhány pofon, vad szexet szelíd gyilkossági kísérlet, ügyetlen rablást még ügyetlenebb üldözés követ. Mindenki életét felforgatja egy fémbőrönd, melyben egy Oroszországból Miamiba csempészett atombomba lapul. Van, aki eladná, van, aki venné, és van, aki csak leülne rá, amikor elfárad.

Apák, fiúk, kecskék és a neurotikus béka vad, esztelen és nagyon szellemes kavarodása a film: olyan, mintha minden véletlenül történne benne, mégis mindenki másodperc pontossággal érkezik épp oda, ahol nagyon elronthat, szétrombolhat vagy elcsábíthat valamit vagy valakit…

Barry Sonnenfeld (Men in Black 1-2.) 40 millió dollárból forgatott komédiáját eredetileg 2001-ben mutatták volna be Amerikában, ám a terrortámadások miatt elhalasztották a “kényes témájú” film bemutatóját. Mikor végül fél évvel később mozikba került, nagyot bukott: mindössze 7 millió dollár értékben váltották rá jegyet.

Rendezte:
Barry Sonnenfeld

Forgatókönyv:
Dave Barry regényéből Robert Ramsey és Matthew Stone

Operatőr:
Greg Gardiner

Szereplők:
Tim Allen, Rene Russo, Omar Epps, Dennis Farina, Janeane Garofalo, Zooey Deschanel, Jason Lee, Andy Richter, Tom Sizemore, Stanley Tucci, Heavy D, DJ Qualls, Patrick Warburton és Ben Foster

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
85 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek