Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Törvénytelen

Outlaw

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2008. október 9.

Az évek óta tartó munkáspárti balliberális kormányzás következtében egyre többen érzik úgy, hogy a központi hatalom gyengül, a törvények kijátszhatók, egyre jobban terjed a megtorlatlan korrupció és erőszak. Néhány sérelmet elszenvedett, magát védtelennek érző, teljesen hétköznapi ember – talán bármelyikünk lehetne az - elárulva érzi magát az állam, az igazságszolgáltatás által.

Ebbe a kegyetlen világba tér vissza, hosszú évek katonáskodása után Irakból - a mára már teljesen kiégett – ejtőernyős zsoldos, Danny Bryant (Sean Bean) aki személyes sérelme által felnagyítva, megdöbbenve tapasztalja a változásokat. Bryant úgy érzi, kezébe kell vennie az igazságszolgáltatást. Segítségére van egy, a korrupciótól megcsömörlött nyomozó (Bob Hoskins) A törvényi igazságtalanság érzetétől vezérelve törvénytelen eszközökhöz folyamodnak és halálbrigádot alakítva elindulnak, hogy igazságot szolgáltassanak és visszaállítsák az egyensúlyt az általuk vélt jó és rossz között.

Megtorlásaik egyre brutálisabbak, az erkölcsi vészcsengők már bennük is megszólaltak, de kiszállni nem lehet, hiszen a törvények értelmében ők a bűnözők. Az igazságügyi gépezet fogaskerekei, ha csikorogva is, de már beindultak…

Nick Love (Futball faktor) negyedik játékfilmje.

Rendezte:
Nick Love

Forgatókönyv:
Nick Love

Operatőr:
Sam McCurdy

Vágó:
Stuart Gazzard

Zene:
David Julyan

Szereplők:
Sean Bean, Danny Dyer, Bob Hoskins, Rupert Friend, Lennie James

Műfaj:
thriller, krimi, akció

Játékidő:
103 perc

Ország:
Egyesült KIrályság

Hazai moziforgalmazó:
FF FILM

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek