Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Torremolinos 73

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. április 30. (Spanyolország)
Magyarországi premier: 2004. szeptember 23.

Alfredo López (Javier Cámara) és felesége, Carmen (Candela Peña) hiába várnak a gyermekáldásra, és az életük tele van nehézségekkel. Egy napon Don Carlos (Juan Diego), a férfi főnöke a Montoya Kiadónál meglepő ajánlatot tesz, és ezzel egy csapásra megváltozik minden. Azt javasolja a házaspárnak, hogy készítsenek amatőr erotikus filmeket, melyeket a megtévesztő “Skandináv Világenciklopédia a Szaporodásról” címmel értékesítenének külföldön. Először megdöbbenti őket a terv, később mégis úgy döntenek, hogy belevágnak a „kísérletbe” - hiszen a filmeket csak Skandináviában forgalmazzák, és amúgy is szűkében vannak a pénznek.

Egy olcsó motelben tartott gyorstalpaló tanfolyamon Alfredót a szuper8-as kamera kezelésébe, Carment pedig az erotikus viselkedés rejtelmeibe avatja be egy dán páros, ők pedig hamarosan hozzá is látnak a filmkészítéshez. Nagy meglepetésre filmjeik sikert aratnak, de a házaspár idővel egyre jobban eltávolodik egymástól. A szexszimbólummá avanzsált Carment elsősorban a gyermek megfogantatása érdekli, Alfredo viszont fejébe veszi, hogy ő lesz a „Spanyol Bergman”, és nekifog, hogy megírja a “Torremolinos 73” mozifilm forgatókönyvét.

Alfredo főnöke vállalja a produceri munkát, és egy dán színészekből és technikusokból álló stábbal együtt elindulnak a téli Torremolinosba, hogy leforgassák a filmet. Ám hőseinknek rá kell jönniük, hogy nem mind arany, ami fénylik, és történetük nem várt véget ér.

Bármilyen hihetetlen, a bolondos történetet valós események ihlették.

Rendezte:
Pablo Berger

Forgatókönyv:
Pablo Berger

Operatőr:
Kiko de le Rica

Vágó:
Rori Sáinz de Rozas

Zene:
Mastretta

Szereplők:
Javier Cámara, Juan Diego, Fernando Tejero, Mads Mikkelsen

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
93 perc

Ország:
Spanyolország, Dánia

Gyártó:
Blue Legend Producciones, Nimbus Film ApS, Telespan 2000 S.L.

Hazai moziforgalmazó:
Cirko Film - Másképp Alapítvány

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek