Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Törés

Fracture

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. április 20.
Magyarországi premier: 2007. augusztus 16.

A krimik hazudnak. Nem nehéz rájönni, ki követett el egy gyilkosságot. Az igazi feladat az, hogy rá is kell bizonyítani: ha a bíróság nem ad hitelt a vád képviselőjének, minden hiába.

Ted Crawford (Anthony Hopkins) rendszertervező-mérnök. Akkurátus, a részletekre mindig figyelő ember. Amikor megpróbálja megölni a feleségét (Embeth Davidtz), akkor is felkészül minden lehetséges meglepetésre.

A kerületi ügyész helyettese (Ryan Gosling) mégis gyanút fog, és a férfi nyomába veti magát. A bíróság szerint Crawford ártatlan. Vádlója szerint viszont mindenre elszánt gyilkos.

És ezzel megkezdődik a két férfi párbaja: mindketten megpróbálnak túljárni a másik eszén, megpróbálják kihasználni a másik hibáját, és igyekeznek csapdába csalni ellenfelüket. De most, ha valaki csapdába esik, az is csak egy elterelő hadművelet része. Mindketten túl jók a szakmájukban.

Rendezte:
Gregory Hoblit

Forgatókönyv:
Daniel Pyne és Glenn Gers

Operatőr:
Kramer Morgenthau

Vágó:
David Rosenbloom

Zene:
Jeff Danna és Mychael Danna

Szereplők:
Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn, Rosamund Pike, Embeth Davidtz, Billy Burke, Bob Gunton, Xander Berkeley

Műfaj:
thriller

Játékidő:
112 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema, Castle Rock Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. augusztus 22.

"Elnézném-elhallgatnám én Hopkins és Gosling szópárbajait a végtelenségig, mert bitang jók - de nem biztos, hogy minden krimirajongó így van ezzel... Azok, akiknek feszessé és pörgőssé kellett volna tenniük a Törést (itt elsősorban az írókra gondolok), egész egyszerűen szétbarmolták a film hangulatát. A combosabb adag komédiázások után totálisan reménytelen vállalkozás megpróbálni visszakecmeregni a véresen komoly fordulatok atmoszférájába. (...) Humorszilánkok, feszültségszilánkok, drámaszilánkok: ezekből bizony a büdös életben nem lesz már ablaküveg."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek