Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tizenhárom

Thirteen

70% / 1 szerkesztő
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2003. augusztus 20.
Magyarországi premier: 2004. január 8.
Magyarországi DVD premier: 2004. június 13.

Tracy (Evan Rachel Wood) tizenhárom éves. Jó tanuló, jóban van az anyjával, Melanie-vel (Holly Hunter) - színes, vidám, szabad életet él. De mint minden kiskamasznak, neki is van egy titkos példaképe, aki egészen más, mint ő: az iskola legszebb, legnépszerűbb, leglázadóbb lánya, Evie (Nikki Reed).

Amikor nagy nehezen megszerzi a barátságát, egy egészen új, eddig ismeretlen élet nyílik meg előtte. Szex, kábítószerek, önrombolás következik, és legfőképpen a teljes összevisszaság. Tracy átalakul, már nem önmaga, de hiába követ el mindent, nem is válik Evie-vé. Anyjával és egykori barátaival megromlik a viszonya: már fogalma sincs róla, mit tehetne. A feszültség egyre nő benne, és közelít a tragédia felé...

A Tizenhárom képi világát a serdülőkor gyors ritmusa, bizonytalansága, szaggatottsága és zavarossága határozza meg, amit a kézi kamera használata is kiemel. Mindezek vizuális ábrázolására Elliot Davis operatőrt (Mint a kámfor, Nevem Sam) kérték fel.

Catherine Hardwicke tini-drámája roppant komoly témát dolgoz fel nyers és ijesztő képsorokkal, olyan kitűnő színészek teljes átélése mellett, mint Holly Hunter (a Zongoralecke Oscar-díjasa), Deborah Unger, és a szárnyaikat bontogató Evan Rachel Wood és Nikki Reed.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Catherine Hardwicke

Forgatókönyv:
Catherine Hardwicke és Nikki Reed

Operatőr:
Elliot Davis

Vágó:
Nancy Richardson

Zene:
Mark Mothersbaugh

Szereplők:
Evan Rachel Wood, Holly Hunter, Jeremy Sisto, Deborah Unger, Kip Pardue, Nikki Reed, Brady Corbet, Sarah Clarke, D.W. Moffett

Műfaj:
dráma

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Antidote Films, Michael London Productions, Working Title Films, 20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek