Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tíz perc - Trombita

Ten Minutes Older - The Trumpet

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2003. április 3.

Aki Kaurismaki A kutyák nem jutnak pokolra (Dogs Have No Hell) című filmesszéje egy férfi szokatlan útját meséli el, aki a börtönből való szabadulását azzal ünnepli meg, hogy Szibériába utazik, és hirtelen elhatározással megnősül.

Victor Erice rendezte az impresszionista hangulatú Életvonal (Lifeline) című epizódot, melyben egy spanyol földműves család beteg csecsemője életéért küzd.

Werner Herzog a dél-amerikai Uru Eus törzshöz látogatott - úgy tartják, ők voltak a Föld utolsó világtól elzárt bennszülöttei egészen 1981-es felfedezésükig - és a Tízezer évvel később (Ten Thousand Years Older) címet viselő epizódban azt vizsgálja, hogy felfedezésük milyen (sokszor szomorú) áldozatokat követelt tőlük.

A Jim Jarmusch rendezte Éjjel, bent, lakókocsiban (Int.Trailer.Night) című epizódban Chloe Sevigny egy filmszínésznőt alakít, aki a lakókocsijában várakozik egy tízperces forgatási szünetben és távoli szerelmével próbál néhány szót váltani telefonon.

Wim Wenders jegyzi a Tronától tizenkét mérföldnyire (Twelwe Miles to Trona) című epizódot, melyben egy kábult fiatalember egy kopár sivatagon át próbál meg autójával eljutni egy kórházig.

Spike Lee rövidfilmje Megloptak minket (We Wuz Robbed) a floridai szavazat-újraszámlálási botrány témájához nyúl, s bemutatja Al Gore segítőinek és híveinek reakcióit.

Chen Kaige 100 Flowers Hidden Deep (Mélyen elrejtett 100 virág) című opuszának főszereplője egy hallucináló férfi, aki abban a tévhitben él, hogy a bútorai még mindig ott vannak az egykori otthona helyén tátongó üres telken, és meggyőz néhány munkást, hogy segítsenek neki elszállítani ingóságait.

Rendezte:
Aki Kaurismaki, Kaige Chen, Werner Herzog, Victor Erice, Spike Lee, Wim Wenders, Jim Jarmusch

Operatőr:
Frederick Elmes, Ángel Luis Fe

Vágó:
Joe Bini, Mathilde Bonnefoy, Barry Alexander

Zene:
Paul Englishby

Szereplők:
Markku Peltola, Kati Outinen, Marko Haavisto, Ana Sofia Liańo, Pelayo Suarez, Celia Poo, José Antonio Amieva, Fernando García Toriello, Chloë Sevigny, Charles Esten, Amber Tamblyn, Wim Wenders, Yuanzheng Feng, Le Geng, Qiang Li, Jin Zhang, Shujun Wang

Műfaj:
dráma

Játékidő:
92 perc

Gyártó:
JVC Entertainment / Matador Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek