Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tilva Ros

Tilva Ros

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2010. július 28., Szarajevó Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2011. június 28.

Bor valaha legnagyobb rézbányája mára csak egy hatalmas lyuk Európában. Toda (Marko Todorovic) és Stefan (Stefan Djordjevic) legjobb barátok, bandájukkal rendszeresen itt verődnek össze deszkázni az első gimi utáni nyáron. Stefan a Belgrádi Egyetemre akar menni, Toda viszont akkor se menne egyetemre, ha meglenne rá a pénze. Idejük nagy részét azzal töltik, hogy Jack-ass jellegű videókat gyártanak. Közös barátjukért, Dunja-ért (Dunja Kovacevic), aki csupán a vakációra tért vissza Franciaországból, csendes szerelmi harcot vívnak.

Mikor az egyik akciójuk után Toda annyira megsérül, hogy kórházba kerül, rájön arra, hogy mivel már nem tanuló, dolgoznia kell, hogy egészségbiztosítása legyen. Így elkezd egy állásfelkészítő tréningre járni, ahol szembesül a felnőttek bürokratikus világával. Lassan több időt tölt a tanácsadásokon, mint barátai között, amely felbosszantja és Stefan-nal folytatott vitáikat is elmérgesíti.

Nikola Lezaic filmjét a 2011-es Miami Filmfesztiválon a Zsűri Nagydíjára jelölték.

Rendezte:
Nikola Lezaic

Forgatókönyv:
Nikola Lezaic

Operatőr:
Milos Jacimovic

Vágó:
Nikola Lezaic

Szereplők:
Marko Todorovic, Dunja Kovacevic, Stefan Dordevic, Marko Milenkovic, Nenad Stanisavljevic, Nenad Ivanovic, Filip Maksimovic, Milos Petrovic, Nenad Miladinovic

Műfaj:
dráma

Játékidő:
99 perc

Ország:
Szerbia

Gyártó:
Film House Kiselo Dete

Hazai moziforgalmazó:
Cinefil Co és a magyarhangya

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek