Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tideland

Tideland

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. október 27.
Magyarországi premier: 2007. szeptember 6.

A tízéves Jeliza-Rose kábítószerfüggő szülei nem sokat törődnek lányukkal. Nem csoda, hogy a kislány saját képzeletvilágába menekül, ahol legjobb barátai azok a babafejek, amiket testükről leszedve ujjbábként használ.

Miután Jeliza-Rose anyja heroin-túladagolásban meghal, az apja vidékre utazik vele, a nagymama egykori birtokára. A semmi közepén álló lepusztult ház megtelik a kislány fantáziája teremtette lényekkel, szellemekkel. Eközben az apja újra belövi magát, ám erről az útjáról már nehéz a visszatérés.

A kislány pedig megismerkedik szomszédaival: a félszemű Dell-el, aki a gyerek világában kétségtelenül maga a boszorkány; valamint Dickens-szel, Dell féleszű öccsével, akit Jeliza-Rose a saját férjének képzel.

A Mitch Cullin kult-regényéből készült film egy kegyetlen és bizarr körülmények között élő kislány világát tárja elénk, ahol a gyermeki fantázia a saját törvényei szerint küzd a túlélésért. Alíz ezúttal nem Csodaországban, hanem a Pszicho díszletei között sétál.

Rendezte:
Terry Gilliam

Forgatókönyv:
Terry Gilliam és Tony Grisoni

Operatőr:
Nicola Pecorini

Vágó:
Lesley Walker

Zene:
Jeff Danna

Szereplők:
Jodelle Ferland, Janet McTeer, Jennifer Tilly, Jeff Bridges

Műfaj:
dráma, kaland, thriller

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA / Nagy-Britannia

Hazai moziforgalmazó:
Cirkofilm-Másképp Alapítvány

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. szeptember 30.

"A Tideland Terry Gilliam talán legszemélyesebb és kétségkívül egyik legjobb munkája, amelyet azonban a fentebb leírt okok miatt soha nem fog az utókor talán még értékelni sem, nemhogy klasszikusként emlegetni. A Grimm után valóban üdítő, értelmes, gyönyörű munka, de azoknak, akik nem képesek elvonatkoztatni a látott képektől, nemhogy nem ajánlott, hanem egyenesen kerülendő munka. A felszínen botrányos, erkölcstelen, durva, beteges, a felszín alatt azonban mindennek ellenkezője: gyönyörű, meseszerű, boldog és életörömöt hirdet."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek