Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Tolvajok városa

The Town

77% / 3 szerkesztő
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2010. szeptember 8., Velencei Filmfesztivál
Amerikai premier: 2010. szeptember 17.
Magyarországi premier: 2010. október 21.

Doug MacRay (Ben Affleck) Charlestown-ban nőtt fel, Boston egyik munkáscsaládok lakta környékén, ahol a bűnözés a mindennapi élet szerves részét képezte. Charlestown gyakorlatilag az autólopások, emberrablások és fegyveres rablások hírhedt fővárosát jelenti, ahol a törvénytelen trükközések, az apró és nagyobb stiklik apáról fiúra öröklődnek.

Doug egy rablóbanda eszes és könyörtelen vezetője, aki minden egyes bankrablás után képes megszökni és eltakarítani a nyomokat. Ám Doug tisztában van vele, hogy a szerencséje nem tarthat örökké, ezért keresi az utolsó nagy rablás lehetőségét, amely megadja majd neki az esélyt, hogy hátra sem nézve, maga mögött hagyja végre a várost. De van valaki, aki biztosan nem fogja engedni elmenni. Doug jobbkeze, “Jem” James Coughlin (Jeremy Renner) ugyanis úgy érzi, személyes árulás lenne, ha a vezérük lelépne.

Legutóbbi munkájuk során Doug arra kényszerítette a Claire nevű bankigazgatót (Rebecca Hall), hogy nyissa ki a széfet, majd túszul ejtette a nőt, hogy biztosítva legyen menekülésük útja, aztán épségben szabadon engedte. Doug tisztában van azzal, hogy nem szabadna újra Claire közelébe kerülnie, ám csupán négy háztömbnyire lakik tőle, s ahogy az kell, rövid úton bele is bolondul a lányba. Romantikus kapcsolatuk pedig roppant veszélyes ösvényre vezeti őket…

Ben Affleck már nem kezdő a kamerák mögött. Az 1997-es Good Will Hunting-gal Matt Damon-nal az oldalán Oscar-díjat nyertek a legjobb forgatókönyv kategóriában. 10 évvel később, a 2007-es Hideg nyomon-ban már a rendezést is kipróbálta, az eredmény díjak és jelölések halmaza lett. Ezúttal, a Tolvajok városa esetében már hármas szerepben próbálkozik: forgatókönyvíró, rendező és főszereplő is egy személyben.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Ben Affleck

Forgatókönyv:
Chuck Hogan regényéből Ben Affleck, Peter Craig és Aaron Stockard

Operatőr:
Robert Elswit

Vágó:
Dylan Tichenor

Zene:
David Buckley és Harry Gregson-Williams

Szereplők:
Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively, Slaine, Owen Burke, Titus Welliver, Pete Postlethwaite, Chris Cooper

Műfaj:
thriller, krimi

Játékidő:
125 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures, GK Films, Thunder Road Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szabó Ádám kritikája
2010. november 30.

"Affleck szemmel láthatóan ért a színészvezetéshez és az érzelmek formázásához, képbe öntéséhez, de ezt a tehetségét egy lassabb, drámaibb és emocionálisan felkavaróbb moziban jobban tudta kamatoztatni; ennél a filmnél, ilyen történetnél ugyanis kénytelen-kelletlen mindenből visszavett egy picit."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek