Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A mestergyilkos

The Mechanic

43% / 3 szerkesztő
57% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2011. január 28.
Magyarországi premier: 2011. április 7.

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos, aki szigorú szabályok szerint él, és mindig tiszta munkát végez a célpontok likvidálása során. A munkája professzionális tökéletességet kíván, és azt, hogy érzelmileg maximálisan függetleníteni tudja magát - Bishop pont ezen képességek miatt számít a legjobbnak szakmájában.

Amikor a következő küldetése alkalmával saját mentorát és egyben jó barátját, Harry-t (Donald Sutherland) kell likvidálnia, Bishop ugyan meginog, de mégis képes szétválasztani a munkáját és az érzelmeit.

A helyzet azonban bonyolódni kezd, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) feltűnik a színen, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop ugyan mindig is egyedül dolgozott, ám ezúttal nem tudja visszautasítani Steve ajánlatát. A hidegvérű bérgyilkos maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt.

Miközben ettől kezdve közösen végzik a megbízatásokat, Bishop rájön, hogy Harry halálának a hátterében egy átverés áll, s nem a mentor volt az áruló, hanem maga a megbízó. A páros nekiindul, hogy igazságot szolgáltasson, ám közben maguk is színtiszta problémává, azaz célpontokká válnak. Steve pedig végül megtudja, ki volt apja valódi gyilkosa…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Simon West

Forgatókönyv:
Lewis John Carlino és Richard Wenk

Operatőr:
Eric Schmidt

Vágó:
T.G. Herrington, Todd E. Miller

Zene:
Mark Isham

Szereplők:
Jason Statham, Ben Foster, Mini Anden, Donald Sutherland, Tony Goldwyn, Jeff Chase, James Logan, John McConnell

Műfaj:
akció

Játékidő:
93 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Millennium Films, Nu Image Entertainment GmbH

Hazai moziforgalmazó:
Palace Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek